BOTRSTVO

Otroci po svetu imajo različne želje in sanje. Nekateri otroci v Gambiji si želijo le eno stvar: HODITI V ŠOLO S SVOJIMI PRIJATELJI! Izpolnite željo vsaj enemu otroku in postani boter danes!

Do sedaj se je v praksi pokazalo, da je direktna pomoč družinam z mesečnimi prispevki in letnimi šolninami, najboljša rešitev za izboljšanje kvalitete življenja danes in v prihodnosti. Z iskanjem in spodbujanjem prijateljev, da se odločijo za botrstvo, boste zagotovili otrokom iz revnih družin stabilno in varno otroštvo, jim nudili dostop do zdravstvenega varstva in kvalitetnega izobraževanja.

S projektom botrstva želimo nuditi neposredno podporo najbolj pomoči potrebnim otrokom. Vsa sredstva so namenjena otrokom in njihovim družinam za potrebna oblačila, izobraževanje, hrano in medicinsko pomoč.

10 RAZLOGOV, ZAKAJ POSTATI BOTER

– ker želite otroku omogočiti izobraževanje,
– ker želite, da bi otrok prišel do možnosti za lepšo prihodnost,
– ker želite, da bi bil otrok pismen,
– ker želite, da bi otroci, ko odrastejo, razmišljali drugače kot njihovi starši,
– ker želite pomagati otrokovi družini in tudi lokalni skupnosti,
– ker želite, da se izobražujejo tudi deklice,
– ker želite, da ima otrok redni dnevni obrok,
– ker želite, da ima dostop do medicinske pomoči,
– ker ne želite spremeniti sveta, ampak želite spremeniti svet posamezniku.

ZAČNE SE PRI MENI, ZAČNE SE PRI TEBI

Dobrodelnost ima človek v sebi, tega se ni moč naučiti. Dokler bo na svetu vsaj en otrok, ki bo trpel kakršnokoli pomanjkanje, ne bo zmanjkalo priložnosti za dobra dela in solidarnost. Vsi otroci imajo pravico preživljati svoje otroštvo srečno in v miru. Da bodo, ko odrastejo, razmišljali drugače kot njihovi predniki, pa jih je treba najprej izobraziti.

ŽELITE POSTATI BOTER OTROKU IZ REVNE DRUŽINE V GAMBIJI?

Botrstvo je odličen način, da otrokom iz revnih družin zagotovimo stabilno in varno otroštvo, jim nudimo dostop do zdravstvenega varstva in kvalitetnega izobraževanja. Mesečni znesek za botrstvo v Gambiji je 17€ na mesec, letna šolnina znaša cca 45€.

Več informacij o tem, kako lahko postanete ponosni starši otroku v Gambiji, si preberite s klikom tukaj.
Foto: Jana Šnuderl

Foto: Jana Šnuderl