DOBRODELNA AKCIJA DREVO ŽIVLJENJA V VRTCU KIDRIČEVO

V vrtcu Kidričevo so se odločili, da bodo zbirali stvari za otroke v Gambiji. V mesecu dni so zbrali veliko stvari za vrtec Mo-Beta (zvezke, pobarvanke, žoge, barvice, flumastre, vodene tempare, radirke, šilčke, svinčnike,…) Ravnateljica Irena Travnikar pa nam je tudi podarila kape in majice vrtca Kidričevo.

Po končani akciji so se vsi otroci zbrali v vrtcu v skupni igralnici, kjer je vzgojiteljica Anita Kopušar  pripravila predstavitev o Gambiji in vrtcu Mo-Beta. Na kratko jim je pokazala kje država Gambija leži, opisala kakšno je tukaj življenje, pokazala slike vrtca in videoposnetke otrok. Predvsem so bili navdušeni nad petjem in plesom slovenskih pesmic, ki jih gambijski otroci že obvladajo!

Cilj celotne dobrodelne akcije je bil, da našim otrokom pokažemo, da na svetu živijo tudi otroci, ki nimajo vsega v izobilju, da živijo skromno – a so kljub temu srečni in nasmejani. Po končani predstavitvi smo se vsi skupaj zbrali okoli zbranih stvari, kjer so otroci ponosno pokazali kaj so prinesli.

Odločili so se tudi, da otrokom vrtca Mo-Beta narišejo risbice. Narisali so poljubne risbe, ki so jih kasneje vzgojiteljice uredile v slikanico.Ko smo otrokom v vrtcu Mo-Beta predali slikanico, so bili zelo veseli in so z navdušenjem pogledali vse slike. Bile so jim tako všeč, da so se odločili, da tudi oni narišejo risbice za otroke v vrtcu Kidričevo.

Tudi zbrane stvari smo vrtcu v Gambiji že predali in jih že pridno uporabljamo. Bili so zelo hvaležni in veseli.