Mednarodni razpis za mlade in razstava v Gambiji

Na odpravi v Gambijo se nam je februarja 2014 pridružil tudi ustanovitelj in vodja mednarodnega likovnega razpisa za mlade, gospod Mihailo Lišanin iz Celja.

V Gambiji je predstavil razpis na različnih lokalnih šolah, na eni izmed šol pa je odprl zanimivo razstavo, kjer je predstavil več segmentov iz obsežne dokumentacije njegovega dosedanjega dela.

Revija Likovni svet že od leta 1995 spodbuja mlade k likovnemu ustvarjanju in sodelovanju na mednarodnih razpisih, kjer se lahko primerjajo z vrstniki iz različnih držav sveta. Na razpis se vsako leto prijavi veliko okrog 10.000 mladih z različnih koncev sveta in mnogi za svoje likovne mojstrovine prejmejo priznanja, ki jih spodbujajo za nadaljnje likovno ustvarjanje.

Na dosedanjih razpisih je sodelovalo več kot 125.000 mladih iz 105 držav z vseh kontinentov sveta. Nastala je tudi največja svetovna zbirka likovnih del mladih na temo »Konj«, ki šteje 45 tisoč del iz 55 držav sveta, zbirka likovnih del na temo »Tihožitje« šteje skoraj 30 tisoč del iz 50 držav sveta, zbirka likovnih del na temo »Gradovi – kulturna dediščina« pa več kot 10 tisoč del iz 35 držav, 20 tisoč likovnih del na temo »Kdo sem jaz?« iz 60 držav ter 20 tisoč likovnih del na temo »Etno oblačila in folklorni plesi mojega ljudstva«.

Nagrajena likovna dela z teh razpisov so ljubitelji otroške likovne ustvarjalnosti so do sedaj občudovali na 203 razstavah (od tega 70 v tujini v 30 državah), razpis pa v likovnem ustvarjanju mladih prinaša vedno nove izzive.

Več o tem mednarodnem razpisu je objavljeno na spletni strani in na Facebook-u.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja Gambije v mednarodnem razpisu in nadaljnjih skupnih projektov.

Vabimo vas, da si ogledate VIDEO.