Utrinki preteklega vikenda

VIKEND Z DOMAČINI

V petek 12.09.14 smo kot ponavadi uživali v sproščenem petkovem dopoldnevu z otroki. Po pouku smo obiskali gambijsko modno kreatorko s katero smo prijetno poklepetali v njenem zanimivem butiku, ki je unikaten kot ona sama. Nato smo se odpravili domov, kjer smo si skupaj pripravili kosilo in se malo spočili. Zvečer smo se odpravili v lokalni predel Serrekunde, kjer je v živo potekal nastop skupine afriških glasbenikov. Navdušeni smo bili nad pestrostjo programa, saj smo imeli priložnost slišati več zvrsti plemenske glasbe ob različnih plesnih točkah. Domačini so se sproščeno vključevali v program in poskrbeli za pravo zabavo. Mi pa smo od daleč opazovali dogajanje na plesišču, saj smo v primerjavi z Afričani veliko bolj sramežljivi.

V soboto je bil dan za druženje z otroki iz vasi Barra. Barra je bila nekoč izstopna točka trgovine s sužnji. Iz celine so sužnje pripeljalo v Barro, od tu na otok St. James in potem naprej v Ameriko in Evropo. Danes je pomembna tranzitna točka trgovcev, saj poteka velik pretok blaga iz Senegala in obratno ravno preko Barre. Na to vpliva tudi trajektna povezava po morju oziroma reki. Na tej točki se namreč reka Gambija, ki teče skozi celotno Gambijo, izliva v Atlantski ocean. V Barri še vedno ogromno ljudi živi brez elektrike in tekoče vode. Življenjski pogoji za družine v vasi so zelo težki!

V nedeljo pa smo se udeležili lokalnega festivala na plaži, ki poteka vsako nedeljo in se ga v večini udeležujejo domačini v času nizke turistične sezone.

POTUJ KOT PROSTOVOLJEC V GAMBIJO

Potuj Kot Prostovoljec je program, ki omogoča popotnikom povsem drugačno izkušnjo na potovanju. Ne samo, da vidijo državo ampak, da na svojem potovanju z domačini delijo svoje znanje, izkušnje in se pri tem prijetno družijo. Gambija nima veliko turističnih znamenitosti, ima pa krasne ljudi, sonce, morje in živali. Poleg vrtca in dela v njem, boste doživeli državo skozi oči domačina.

Za več informacij o programu Potuj Kot Prostovoljec v Gambijo, kliknite TUKAJ.