Zabava z otroki regijskih vrtcev

V petek 06.06.2014 smo bili povabljeni na zaključno praznovanje ob skorajšnjem koncu šolskega leta z vsemi vrtci iz naše regije. Praznovanje je vsako leto organizirano in sponzorirano s strani predsednika države. Za našo regijo je potekalo v Serekunda Lower Basic School. To je zelo velika državna šola, v kateri se izobražuje več sto učencev. Učilnice so velike in sprejmejo do 65 učencev.

Vzgojiteljice iz vrtcev so na prizorišče prispele že zgodaj zjutraj, da so skrbno pripravile hrano. V velikih posodah so kuhale riž in pekle piščanca v omaki. Praznovanja in priprav se je udeležila tudi naša prostovoljka Maja Dichlberger, ki je pomagala vzgojiteljicam. Bilo je zelo vroče, hladiti smo se morali v senci.

Okoli 15. ure se je v prostoru razživelo, vklopili so zvočnike in začelo se je plesati in peti. Do 16. ure so prispeli vsi otroci iz regijskih vrtcev skupaj z vzgojitelji. Vsakemu vrtcu je pripradala veliko skleda riža s piščancem in omako, sok in voda. Otroci so uživai v glasbi, pijači in jedači.