NAČRTOVANJE

Sanje postajajo resničnost!


S pomočjo donatorjev in prostovoljcev poletnega tabora 2017, nam je julija 2017 uspelo kupiti zemljišče na področju Brufuta, v vasi Ghana town. Z donacijami smo postavili tudi mejni zid. Vsa ostala sredstva, ki se v tem času zbirajo, so varno shranjena na transakcijskih računih v Sloveniji in Gambije dokler jih ne bomo potrebovali. Vsak korak bomo evidentirali in objavljali na Facebook straneh, spletnih straneh ter donatorje še posebej obveščali po e-mailu.


Na naše prošnjo za pomoč pri načrtovanju in izgradnji karierno-izobraževalnega centra, sta se odzvali tudi Fakulteta za arhitekturo in Fakulteta za gradbeništvo iz Ljubljane. Ker pa je karierno-izobraževalni center namenjen predvsem Gambijcem, smo k sodelovanju povabili tudi gambijski tehnični inštitut GTTI (Gambia Technical Training Institute). Izkazali so velik interes, zato se je sodelovanje ob prihodu Anje, Katje in Primoža. arhitektov iz Slovenije, že pričelo.


1.2.2018 smo se po uspešnem sestanku in ogledu gambijske izobraževalne institucije, dogovorili za ogled zemljišča in okolice.


Gambija

Predstavniki Fakultete za arhitekturo na sestanku s predstavniki GTTI (Gambia Technical Institute)Danes 3.2.2018 je potekal ogled, kjer smo dodatno izmenjali informacije in določili nekaj pomembnih elementov v začetni fazi.


Vse tri izobraževalne institucije bodo v projekt vključile med 30 in 40 študentov. Pomembno je poudariti, da bodo sodelujoči študentje za projekt prejeli kreditne točke, ki jih potrebujejo v času svojega študija.

Za vse nas je ta projekt izredno pomemben zaradi prenosa znanja, mednarodne izmenjave izkušenj, strokovne podpore tako s strani slovenskih fakultet kot tudi gambijske izobraževalne institucije ter združitve vseh sodelujočih v humanitarni projekt, ki bo izboljšal kvaliteto življenja najbolj ranljivi skupini Gambijcev.


Do konca junija moramo zbrati dovolj sredstev, da se bo gradnja lahko pričela. V kolikor nam lahko pomagate z donacijo, uporabite podatke za nakazilo, ki so navedeni tukaj:


DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
TRG KOMANDANTA STANETA 8,
1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Namen: IZGRADNJA IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA
Koda namena: CHAR
SWIFT: BACXSI22
Račun odprt pri Uni Credit Bank
Identifikacijska matična številka: 4046498000
Davčna številka: 90262557


V kolikor ne želite, da se vaše ime objavi na spletni strani donatorjev in vgravira na steno donatorjev v karierno-izobraževalnem centru v Gambiji, nam morate to sporočite na info@zaotrokesveta.com

Seznam donatorjev je TUKAJ.


Hvala, ker skupaj z nami spreminjate življenja posameznikom.


#BeTheChange

Gambija center