NOVINARSTVO

Poročanje s terena, zanimivi članki in prispevki o poteku dela v Gambiji so za naše aktivnosti zelo pomembni, kajti transparentnost lahko pri določenih situacijah pokažemo le tako, da dokumentiramo vse aktivnosti prostovoljskih akcij, priprave, športne dneve, ekskurzije, popoldanske aktivnosti v prostem času, obdarovanje otrok in odraslih, razdeljevanje doniranih materialov in finančnih sredstev. Poleg tega širimo pozitivno sporočilo in zmanjšujemo predsodke z objavo realnih podob iz Gambije. Navsezadnje pa s fotografijami, video posnetki in realnimi prispevki prikazujemo lepote in čare najmanjše države na afriški celini.

Pri tem potrebujemo pomoč, zato nudimo priložnost za prostovoljno delo poznavalcem fotografije, medijske produkcije in novinarjem (tudi študentom). Profesionalno znanje ni pogoj. Sprejemamo tudi osebe. ki jim pisanje člankov predstvalja hobi in študente, ki se šele spoznavajo s svetom novinarstva.

Sklad RS študijske obiske v Gambijo, pod določenimi pogoji, podpira s sofinanciranjem. Vsako leto namenijo cca 200.000€ za študijske obiske dijakov in študentov v tujino. To je vsekakor v veliko pomoč, saj študentje v praksi pridobijo cca 800€ za en mesec študijskega obiska.

Želimo, da bi se na projekt prijavile osebe, ki bi z izkušnjami, ki ji bo pridobijo, lahko koristno uporabile pri svojem študiju ali nadaljni karieri.

Gambija