OBISK VAROVANCEV IN PROSTOVOLJNO DELO

V Gambiji sta februarja in maja potekala dva tabora, ki so se jih udeležili tudi številni naši botri. Nekateri so prišli prvič in so se pridružili ekipi prostovoljcev ter pomagali na različnih področjih. Nekateri pa so bili v Gambiji že večkrat in so kombinirali obisk varovancev z dopustom ter sodelovali v občasnih prostovoljskih aktivnostih. Ogromno prostovoljcev se je v Gambiji tudi odločilo za botrstvo. To je zelo pomembno za nas, saj šele, ko ljudje obiščejo to državo, spoznajo razmere in vidijo vpliv botrstva na kvaliteto življenja tistih, ki pomoč prejemajo, občutijo kako zelo veliko je 17€ na mesec in 45€ letno za družino v Gambiji. Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo presegli število 300 otrok, ki jih preko naše organizacije Društvo Za Otroke Sveta podpirajo botri iz različnih evropskih držav. Od Slovenije, kjer je botrov največ, vse do Hrvaške, Bosne, Srbije, Avstrije, Nemčije, Švice, Francije, Anglije, Škotske, Nizozemske, Poljske in Amerike! 300 otrok je cca 12 razredov učencev! Bravo!

Za nas otroci niso samo številke. Z otroki in/ali njihovimi družinami se vsak mesec najmanj enkrat osebno srečamo. Z nekaterimi se vidimo vsak dan. Poznamo njihove osebne zgodbe, vemo kje živijo in poznamo njihove razmere. Z velikim veseljem lahko povemo tudo to, da so družine in varovance v živo spoznali tudi že številni botri, ki so prišli v Gambijo. Ogromno prostovoljcev je bilo soočenih z vplivom botrstva na življenja prebivalcev, zato se jih je tudi ogromno odločilo za botrstvo.

Če družine ne bi prejemale pomoči, do takih rezultatov nikoli ne bi prišli. Stalno spodbujamo obiske, osebne kontakte z družinami in skupno spremljanje izobraževanja ter razmer pri družinah.

Zahvaljujemo se vsem botrom, ki omogočate, da ima več kot 300 otrok:
– dostop do izobraževanja;
– možnost vsakodnevne malice;
– šolsko uniformo in torbo;
– osnovne šolske potrebščine;
– dostop do osnovnih zdravstvenih storitev;
– možnost vsakodnevnega prevoza;
– dostop do dodatnih učnih ur:
– dostop do osnovne človekove pravice;

Posebna zahvala gre tudi našim podpornim in ne pogrešljivim članom brez katerih vse to ne bi bilo mogoče! Hvala Klavdija VerceMateja KordišJasmina KozincKaja DežmanMojka GeorgesAmir Crnojević

29496539_849290815254730_5055437869036863488_o

JESENSKI TABOR

Konec oktobra bo od 27.10. do 10.11.2018 v Gambiji potekal 2. jesenski tabor.

Program je primeren tudi za družine.

  • vse informacije v slovenskem jeziku (tudi na lokaciji)
  • primerno za družine – “krompirjeve počitnice”
  • možnost sofinanciranja dijaških in študijskih obiskov
  • nepozabno potovanje z namenom 
  • bogata prostovoljska izkušnja 
  • okusna lokalna hrana, sveže sadje in zelenjava
  • druženje z domačini in ples ob bobnih
  • divje živali v naravnem okolju 
  • sprehodi ob atlantskem oceanu 
  • dežela nasmejanih ljudi

Če želite na potovanje v zahodno Afriko, kjer bi radi spoznali svojega varovanca/varovanko, ne bi pa radi prostovoljno delali, si preberite infromacije s klikom TUKAJ. Če želite na potovanje v zahodno Afriko, kjer bi radi spoznali svojega varovanca/varovanko in bi radi prostovoljno delali, si preberite infromacije s klikom TUKAJ.

Strokovna izobrazba ni pogoj. Na tabor vabimo VSE, ki si želijo na svojem potovanju prostovoljno delati, otrokom podati znanje in se hkrati tudi nekaj naučiti.

Gambija

prvomajski tabor Afrika