OTROCI, KI POTREBUJEJO POMOČ

ZAKAJ BOTRSTVO IN KAKO POTEKA SI PREBERITE S KLIKOM NA RUBRIKI.

 

 

OTROKE, KI NUJNO POTREBUJEJO POMOČ NAJDETE NA NAŠI FACEBOOK STRANI 

Deklice iz oddaljene vasi Kerewan Samba Sira

Deklice prihajajo iz oddaljene vasi Kerewan Samba Sira, kjer so življenjski pogoji izredno skromni. Ogromno deklic iz vasi ne dokonča izobrazbe, saj si starši ne morejo privoščiti stroškov, ki so povezani z izobraževanjem. Žal je povezano tudi s tem, da starši velikokrat dajo prednost dečkom, saj so, ko odrastejo, odgovorni za preživljanje staršev in svoje družine.

Prvošolčki v našem vrtcu v Brufutu

V šolskem letu 2023-24 smo v prvi nivo vrtca vpisali novih 30 otrok iz okoliških vasi, ki prihajajo iz družin, ki jim brez podpore botrov, ne bi mogle omogočiti izobraževanja. Naši malčki, ki so prvič vstopili v vrtec 25.9.2023 potrebujejo podporo botrov, ki jim bodo pomagali pri plačilu letne šolnine (60 eur) in mesečnega prispevka za botrstvo (20 eur) s katerim bo družina zagotovila, da ima otrok vse potrebne šolske pripomočke, obutev, malico in pokrit strošek prevoza v šolo.

Drugošolčki v našem vrtcu v Brufutu

V šolskem letu 2022-23 smo v prvi nivo vrtca vpisali novih 31 otrok iz okoliških vasi, ki prihajajo iz družin, ki jim brez podpore botrov, ne bi mogle omogočiti izobraževanja. Letos (September 2023) so malčki vstopili v 2. razred vrtca in nekaj od njih še vedno išče botra, ki bi mu pomagal pri šolanju.

Otroci, ki potrebujejo podporo pri šolanju

Botri preko naše organizacije podpirajo že skoraj 600 otrok iz različnih predelov Gambije. Veliko veliko pa je takšnih, ki svojega botra še niso našli in se dnevno soočajo z izzivi kako pokriti stroške izobraževanja, ki jim lahko prinese svetlejšo prihodnost.