PODROČJA PROSTOVOLJSTVA

V zahodni Afriki, natančneje v Gambiji, nudimo priložnost za prostovoljno delo na različnih področjih. S klikom na rubrike, boste izvedeli več o samem prostovoljnem delu.
gambija
INDIVIDUALNA UČNA POMOČ
7s
DELO V LABORATORIJU
LOKALNA KLINIKA
BOLNIŠNICA ALI PORODNIŠNICA
300-199FOTOGRAFIJA & MEDJSKA PRODUKCIJA 
RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE
RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE
ZAŠČITA ŽELV IN OKOLJA
ZAŠČITA ŽELV IN OKOLJA

Z izgradnjo prvega karierno-izobraževalnega centra se bo naša ponudba prostovoljskih del razširila na številna druga področja.

Vsako vaše znanje je dobrodošlo. Če bi želeli pomagati še na kakšen drugačen način, nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si.

Prostovoljno delo lahko opravljate od enega tedna do enega meseca in več. Sklad RS, po določenih pogojih, nudi dijakom in študentom tudi sofinanciranje.

KAJ JE PROSTOVOLJSTVO?

Prostovoljstvo je brezplačno izvajanje opravil ali nudenje storitev posameznikom ali lokalnim organizacijam. Je nesebično dejanje, ki je usmerjeno v opravljanje dobrih del in izboljšanje kvalitete življenja otrok in odraslih oseb. Prostovoljno delo ni nagrajeno z denarjem, temveč z novimi izkušnjami, znanjem in občutkom, da nas drugi cenijo in spoštujejo. Prostovoljstvo nam pomaga, da razvijamo nove spretnosti, da se družimo, učimo novih jezikov in se zabavamo.

Prostovoljstvo je tudi učenje. Različne neprofitne organizacije ponujajo osnovno usposabljanje, kar je le začetek tega, česar se prostovoljec lahko nauči. Veliko več kot s teoretičnim znanjem, lahko pridobimo z neposrednimi izkušnjami. Skozi delo z ljudmi se naučimo tolerance in potrpežljivosti in izboljšamo komunikacijo. Pridobimo lahko različne praktične spretnosti, odvisno kaj nam ponuja organizacija, ki smo jo izbrali za sodelovanje.

gambija