POMAGAJTE

KAKO LAHKO POMAGATE?

Otrokom v Gambiji lahko pomagate na različne načine. Denar rešuje veliko težkih življenjskih situacij po vsem svetu a vendar ne reši vseh problemov sveta, zato vam predstavljamo različne načine pomoči, ki jih potrebujemo za uresničevanje naših ciljev.

Do sedaj se je v praksi pokazalo, da je direktna pomoč družinam, najboljša rešitev za izboljšanje kvalitete življenja danes in v prihodnosti. Preko društva skušamo otrokom zagotoviti stabilno in varno otroštvo, jim nuditi dostop do zdravstvenega varstva, hrane in kvalitetnega izobraževanja.

Zavedamo se, da moramo biti fizično prisotni na lokaciji, kajti na ta način lahko zagotavljamo, da direktno vplivamo na rast lokalne skupnosti, sodelujemo z domačini, poslušamo njiove potrebe ter se o vsem prepričamo tudi sami. S tem zagotavljamo, da ljudje s katerimi sodelujemo dejansko vplivajo in spreminjajo svet posameznikom.

ORGANIZIRAJTE SVOJ DOBRODELNI DOGODEK

Poleg naših predlogov, nam lahko pomagate tudi tako, da organizirate;
– dobrodelni tek, hojo ali kolesarjenje. Vaši prijatelji, sodelavci in prijatelji se vam bodo zagotovo pridružili in vam pomagali pri iskanju donatorjev.
– športno prireditev in zbirate sredstva s pomočjo vstopnine in nagradite zmagovalce športnih iger (športni turnirji; mali nogomet, namizni tenis, košarka, vadba aerobike, zumbe, pilates, joga,… )
– otroške delavnice in prodajo izdelkov za dobrodelne namene- kuharski, računalniški ali jezikovni tečaj in udeležence prosite za dobrodelne prispevke
– prijateljem in znancem ponudite svoje storitve v dobrodelne namene; pranje avtomobila, kopanje domačih ljubljenčkov, varstvo otrok, itd.
– dobrodeln prireditev in turnir kot jo: pečenje sladic, modna revija, šahovski turnir, turnir v igranju pikada, karaoke, umetniška razstava, stand-up komedija, kviz, klubski večer, pasji dan, rock koncert, glasbeni dogodek, degustacija vina,…

ZBIRAJTE KOVANCE!

Zbiranje kovancev je eden izmed najlažjih načinov za pomoč. Zbiranje kovancev lahko poteka doma, v šoli, v službi, v nakupovalnih centrih … Zbrane kovance lahko nakažete na naš TRR, kot donacijo za riž za revne družine v Gambiji. Vaše dejanje bo veliko pomenilo tako vam, vaši družini, sodelavcem, predvsem pa družinam v Gambiji!