PRIPRAVA

Vsak zidak šteje,
vsaka malica rešuje,
vsak svinčnik pomeni,
vsak izlet razveseli,
vsaka kapljica čiste vode zdravi,
vsak nasmeh obogati. 

 

Dragi donatorji, podporniki in prostovoljci! 

Z velikim veseljem vam sporočamo, da so priprave na pričetek gradnje karierno-izobraževalnega centra v Gambiji v polnem teku in temu ste z vašo donacijo, poslano prošnjo, izrečeno besedo, širjenjem sporočila in dobrim dejanjem pripomogli tudi vi ali vaše podjetje.

 

Mentorji in študentje Fakultete za arhitekturo iz Ljubljane se intenzivno pripravljajo na začetek projekta.
Načrtovanje pa poteka že vse od februarja 2018, ko so predstavniki in mentorji fakultete prišli v Gambijo na ogled zemljišča, različnih načinov gradnje, gradbenih materialov, ki so na voljo, itd. Opravili so tudi meritve in skupaj z organizacijo v Gambiji sklenili dogovor o sodelovanju z gambijskim tehničnim inštitutom GTTI.

 

Gradnja se bo pričela v začetku julija. Mentorji obeh izobraževalnih ustanov bodo pričeli z organizacijo dela 1.7.2018.


Študentje se jim bodo pridružili 3.7.2018.

 

SPREMEMBE ZA CELO VAS 

Včeraj so ponoči na naše zemljišče pripeljali 40 ft. kontejner, ki bo služil kot skladišče dokler ne postavimo centra. V njem bomo hranili vsa orodja, gradbene materiale in druge pripomočke za gradnjo. To je edini način, da pridemo do prostora za shranjevanje, saj so v okolici le revna bivališča, ki svoje notranje prostore uporabljajo zgolj za spanje.

 

Slabe 3 ure so potrebovali, da so ga s pomočjo žerjava prestavili na zemljo. Ovirala jih je tema in omejen maneverski prostor. Strošek kontejnerja, prevoza in “dvigala” je znašal cca 1.600€.

 

Med tem, ko je potekalo delo, pa so k našemu predstavniku prihajali prebivalci iz sosednjih hiš, kajti do zemljišča smo tudi že napeljali električno napeljavo. To pa pomeni, da bodo imele sedaj dostop do električne napeljave vse hiše, ki so v okolici. Strošek treh električnih stebrov je bil cca 1600€, kar pa pomeni 5-letna gambijska povprečna plača. Strošek števca je cca 200€.

 

Ljudje so prihajali, se zahvaljevali in molili na zemlji. Zelo so hvaležni, da bodo lahko imeli po vseh teh letih tudi sami elektriko!

 

Z vašo pomočjo delamo dolgoročne spremembe za prebivalce Gambije in spreminjamo kvaliteto življenja posameznikov.

 

Brez donatorjev nam ne bi uspelo priti tako daleč…
… vendar se naše delo še ni končalo. 

 

Če želite podpreti naš projekt za dolgoročne in pametne rešitve za prebivalce Gambije, lahko to storite z nakazilom vaše donacije za izgradnjo centra na TRR našega društva:

 

DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Koda namena: CHAR
Namen: GRADNJA CENTRA
SWIFT: BACXSI22

 

Vsak euro šteje!

 

Hvala vsem, ki ste del te zgodbe. Vse vaše donacije bodo tudi v bodoče skrbno porabljene za dolgoročno rešitve in izboljšave.


Vsa vaša imena bodo vgravirana na zidake s katerimi bomo postavili del centra. O vseh aktivnostih vas bomo sproti obveščali.

 

Spremljate nas lahko na Facebook straneh Potuj kot Prostovoljec in Za Otroke Sveta ter spletni strani www.zaotrokesveta.com

 

Začne se pri meni. Začne se pri tebi. 

 

Ekipa Društva Za Otroke Sveta

 

Priprave na lokaciji, julij 2018

Priprave na lokaciji, julij 2018

 

Priprave na lokaciji, julij 2018

 

 

 

Priprave na lokaciji, julij 2018

Priprave na lokaciji, julij 2018