PROJEKT ZA ZAŠČITO ŠIMPANZOV

Gambija je raj za popotnike in prostovoljce, ki ljubijo ljudi, živali in naravo. Obstaja veliko zgodovinskih znamenitosti vendar tisto, kar vam bo ostalo za vedno v spominu so ljudje, ki jih boste spoznali, živali, ki jih boste videli in narava, ki jo boste občudovali.

Nacionalni park reke Gambije, splošno znan kot otok Pavijanov, se nahaja le 300 kilometrov vzdolž reke Gambije, v enem izmed najbolj neokrnjenih delov države. Ti otoki ponujajo redko priložnost za ogled zadnjih prostoživečih divjih živali in bujnih gozdov Gambije.

Nacionalni park je tudi dom za šimpanze, ki so od leta 1900 skoraj izumrli. Projekt za rehabilitacijo in nego šimpanzov je bil ustanovljen leta 1979. S pomočjo projekta, sedaj na treh otokih živi več kot 100 šimpanzov, v štirih ločenih družbenih skupinah.

Projekt lahko med svojim prostovoljnim delom v Gambiji podprete z obiskom (možna tudi nočitev). Kamp je odprt le od četrtka do nedelje. Ostale dneve se 100% posvetijo svojemu odgovornemu delu.  Za obiskovalce veljajo zelo stroga pravila. Večino sredstev namenijo za oskrbo in dobro počutje šimpanzov. Del sredstev vlagajo tudi v vladne programe za ohranjanje in razvoj lokalne skupnosti.

Za več informacij nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si.

Foto: Miha Godec

Foto: Miha Godec