ŠIVANJE IN KROJENJE

S pomočjo analize lokalnih potreb smo ugotovili, da bi lahko mladim deklicam in ženskam, ki so dokončale srednjo šolo ter ne najdejo zaposlitve pomagali z mednarodno izmenjavo znanj s področja šivanja, krojenja & modnega oblikovanja.

Če imate znanje krojenja, šivanja in modnega oblikovanja vas vabimo k sodelovanju pri našem novem projektu “Znanje za moje sanje”. Za sodelovanje pri projektu ne pričakujemo, da ste uveljavljeni modni oblikovalec. Bolj kot to pričakujemo kreativnost, pripravljenost na dolgoročno sodelovanje in mentorstvo, samoinovativnost, veselje do šivanja in željo po izmenjavi znanja za uresničitev sanj ter izboljšanje življenjskih razmer posameznikom.

Z izdelanimi produkti iz blaga bi zbirali prostovoljne prispevke za nakup šivalnega stroja v Gambiji. Po uspešni izvedbi akcije, bi se odpravili v Gambijo, kjer bi skupaj kupili šivalni stroj in skupino deklic/žensk naučili izdelovati izdelke, ki bi jih lahko nato same ponujale turistom ter obiskovalcem te dežele nasmejanih ljudi.

Delo je možno tudi v skupini do največ 3 oseb.

Podjetje Svet Metraže bo projekt podprl z določeno količino blaga in ostankov le tega.

Znanje za moje sanje je le ena od aktivnosti, ki jih bomo izvajali v našem karierno-izobraževalnem centru, ki ga bomo s pomočjo donatorjev zgradili v Gambiji. Glavni cilj vseh aktivnosti, delavnic, tečajev in poklicnih izobraževalnih programov je, da udeležence naučimo novih veščin, spretnosti, uporabe sodobne informacijske tehnologije, poslovnih in tehničnih znanj, itd. Glavni koncept centra bo torej iskanje dolgoročnih rešitev zaposlovanja in razvijanja malega gospodarstva.

Sklad RS nudi vsem študentom, ki izpolnjujejo pogoje, sofinanciranje študijskega obiska Gambije.

Foto; Nika Šinigoj

Foto; Nika Šinigoj