SODELOVANJE Z MLADIMI

Zakaj želimo sodelovati z vrtci, šolami in mladinskimi centri?

Odgovor je preprost! Mladi morajo postati ljudje s srcem, pogumom, sočutjem, solidarnostjo in toleranco!

Želimo, da bi otroci sveta razmišljali drugače! Želimo, da se odpravijo predsodki, ki jih imajo ljudje v sebi in jih prenašajo  naprej, svojim otrokom. Veriga se tako  nadaljuje iz generacije v generacijo. Tudi otroci iz razvitega dela sveta nimajo vsi enakih možnosti za lepše življenje, prav tako pa tudi v Afriki ni vsak otrok bolan in lačen.

Želimo se povezati z otroki sveta, ker lahko skupaj premagamo kulturne in verske razlike. S tem  zmanjšamo nasilje med mladimi zaradi drugačnosti, hkrati pa vzpostavljamo mednarodne odnose in sklepamo nova prijateljstva, ki lahko doprinesejo k lepši prihodnosti.

Mednarodno povezovanje pomeni tudi razvoj inovativnih pristopov k učenju. Želimo vzpostaviti ravnotežje med učnim sistemom v razvitem in nerazvitem svetu. Mnenja smo, da je kombinacija obeh najboljša rešitev za zdravo in uspešno prihodnost. Mednarodno sodelovanje hkrati spodbuja razvoj lokalnih odnosov in aktivnosti, saj se v posamezno akcijo vklljučijo tudi starši, prijatelji, sorodniki in celotna lokalna skupnost.

Izboljšanje jezikovnih kompetenc zaradi komunikacije v angleškem jeziku je osnovna prednost našega sodelovanja. Za angleško govoreče otroke, pa imamo pripravljen slovar naših osnovnih besed, ki jih z veseljem delimo z vami.

Navsezadnje pa preko mednarodnega sodelovanja spodbujamo mlade k ustvarjalnem razmišljanju v lokalnih in svetovnih okvirih.

Z vrtci sodelujemo preko FINI Zavoda iz Radeč in njihovega projekta Pomahajmo v Svet. Za več informacij kliknite TUKAJ.

V kolikor ste mladinski center, društvo ali šola in si želite sodelovati z nami, nam pišite na ursa@zaotrokesveta.com.

Uporabna darila od otrok iz vrtca Šempas   Drevo_Maja  Foto: Jana Šnuderl
VRTEC ŠEMPAS ZA
OTROKE
 V GAMBIJI
VRTEC KIDRIČEVO ZA
OTROKE V GAMBIJI
POMAHAJMO V SVET – VRTEC
NOVA GORICA & RADEČE