ŠOLE PONOVNO ODPIRAJO SVOJA VRATA

Zaradi negotove politične situacije, so bile šole nekaj časa zaprte. Nekatere šole so pričele s poukom že ta teden, večina pa jih bo odprla svoja vrata v ponedeljek, 30.1.2017. Začelo se bo drugo ocenjevalno obdobje.

V šoli, kjer prostovoljcem nudimo prostovoljno delo, stalno iščemo prostovoljce, ki bi otrokom, ki prihajajo iz revnih, neurejenih in nepismenih družin, ponudili individualno učno pomoč.

Letos pa že četrto leto zapored organiziramo tudi poletni tabor, ki je brezplačen za vse otroke, ki se bodo poletne šole udeležili. Kar 22 prostovoljcev iz Slovenije in drugih evropskih držav, bo poletje preživelo v družbi najmlajših. Omogočiti jim želimo, da na našem mednarodnem taboru, v ustvarjalnem vzdušju vodenih aktivnosti, v majhnih skupinah, sproščeno, preko igre, pridobijo znanje, ki ga bodo še kako potrebovali za življenje in nadaljnje šolanje, premagajo strah in nadgradijo komunikacijo v angleškem jeziku, likovno ustvarjajo, se glasbeno izobražujejo in športno udejstvujejo.

Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in učitelji v vrtcu, oziroma šoli, so se naučili največ prav na naših organiziranih poletnih taborih, saj so prostovoljci vsako leto skrbno pripravili aktivnosti, zbrali veliko materiala in se popolnoma posvetili učenju skozi igro, ples in zabavo.

Prostovoljci zbirajo tudi sredstva, da bi otrokom omogočili brezplačno šolsko malico. 5€ je dovolj za malico enega otroka, za en mesec.

Če želite prostovoljcem pomagati pri zbiranju sredstev za šolske malice, lahko vašo donacijo nakažete na TRR društva Za Otroke Sveta (ne pozabite na NAMEN nakazila).

Podatki za nakazilo:
DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
KLANC 89, 3204 DOBRNA, SLOVENIJA
IBAN: SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Koda namena: OTHR
Namen: POLETNI TABOR
SWIFT: BACXSI22
Račun odprt pri Uni Credit Bank

V kolikor boste donacijo nakazali, vas prosimo, da nam na e-mail info@zaotrokesveta.com s kratkim sporočilom pošljete dovoljenje za objavo vašega imena in/ali ime podjetja.

Poletni tabor bosta spremljali dve študentki fotografije, ki bosta poskrbeli, da bodo vse predane donacije dokumentirane.

Svojo avtorsko pesem Be the change, je Sarah Senica, ki se julija 2017 s prostovoljci odpravlja v Gambijo, napisala že pred leti, vendar je sedaj prvič začutila, da je napočil čas in namen, da jo deli s svetom, saj govori o odgovornosti posameznika do sebe, drugih in nasploh do tega našega lepega planeta. Nad prostovoljstvom jo je navdušila njena družina, ki jo je z zgledom vedno učila, da te nasmeh in pomoč drugemu nič ne staneta. Za glasbeno podlago je poskrbel producent in odličen kitarist Primož Hudoklin.
Sredstva zbirajo vse do odhoda, do konca junija 2017.

Be the change!

BE THE CHANGE