SREČANJE BOTROV 2018

Nepozaben dan. V prostoru z ljudmi, ki si želijo in delajo spremembe v svetu, ste lahko samo dobre volje!

Ob odličnem povezovanju našega stebra društva, Klavdije Verce in predavanjih naših boter Barbare Suša, Mojke Budihnas in Jasmine Kozinc so pritekle tudi kakšne solze, saj so bile zgodbe čustvene, iskrene, srčne in polne ljubezni. Vendar pa je bil celoten dogodek fantastična popotnica za vse tiste ki si želijo pomagati otrokom do izobrazbe, tiste, ki jim že pomagajo in vse tiste, ki razmišljajo o potovanju in obisku svojih varovancev. Mateja Kordiš je žal zbolela, zato je na dogodku ni bilo. Sicer pa je nepogrešljiv del naše ekipe! Je naš glavni koordinator vseh dogodkov in oseba na katero se lahko vedno zanesemo!

Na srečanju je potekala razstava fantastičnih fotografij Milana Njenjića, ki je skupaj s partnerko Iris Tišler v Gambiji prostovoljno delal 6 tednov. Vse fotografije je podaril v namen zbiranja sredstev za vodnjak in izobraževalni center, ki ga bomo začeli graditi julija. Skupaj organizirata tudi nekaj dogodkov s katerimi bosta pomagala pri zbiranju sredstev in širjenju pozitivnega sporočila med mlade, prijatelje in družino.

Milan Njenji in Iris Tišler

Radi bi se zahvalili tudi predstavnikom in mentorjem iz Fakultete za arhitekturo, Anji Planišček, Katji Martinčič in Primožu Pavšiču, ki so se udeležili dogodka in bili (nepričakovano) povabljeni, da z gosti delijo nekaj nekaj besed o našem skupnem projektu izgradnje karierno-izobraževalnega centra v Gambiji.

projekt Gambija

Udeleženci so imeli priložnost preizkusiti tradicionalno gambijsko jed, domodo, sladico chakri in dve najbolj popularni gambijski pijači, wonjo in baobab juice. Recept za domodo najdete s klikom TUKAJ, recept za chakri s klikom TUKAJ.

Urška Merljak je predstavila tudi festival Intiniti Dance Bliss International Festival 2018, 2nd Edition, ki bo potekal v Brdih. Vljudno vabljeni!

Pika na i pa je bila bobnarska animacija Daniela iz Kameruna in Issiake iz Burkine Faso. S tem tudi vabilo na Afriška VasFest 2018, ki ga organizira Daniel. Vljudno vabljeni!

issaka and daniel

Zahvalili bi se tudi Heleni Rojnik, Kaji Dežman, Primožu Stoparju, Tini Petrovčič, Sanji Zgonec, Zali Vidic in Andražu Verce za pomoč pri organizaciji, pripravah in otroški delavnici.

Yildiz Han, turški restavraciji in naši botri Melita Drev Bakirkaya za odličen riž in popust.

Seveda pa ne smemo pozabiti tud na vse botre, ekipo iz Velenja in druge udeležence, ki so s prostovoljnimi prispevki naših izdelkov na tržnici in fotografij Milana Njenjića prispevali preko 700€ za vodnjak, ki ga moramo postaviti pred 30.6.2018. Hvala vsem in vsakemu posebej!

srečanje botrov 7.4.2018

srečanje botrov