TRAJNOSTNI DAN

Poldnevni izlet

MY FARM

Je startup projekt s strani norveške dobrodelne organizacije, katere glavni cilj je razvoj in povečanje priložnosti za zaposlitev v Gambiji z uporabo naprednih agrikulturnih tehnik in ohranjanja okolja. Gre za tako imenovani izobraževalni center, ki cilja na otroke, mlade in kmetovalce, ki se želijo naučiti novih tehnik kmetovanja vse od sajenja rastlin, do njihove pridelave in predelave, ki preide v samooskrbo in možnost samostojnega podjetništva.

dsc_0135

Za najmlajše ponuja center učenje skozi igro, z različnimi igrali, knjigami in aplikacijami na tabličnih računalnikih. Za nekoliko starejše je na voljo učenje skozi aktivnosti. Šestošolci se lahko udeležijo poletnega tabora ali ekskurzije, kjer se učijo uporabe solarnih pečic in sušilcev, sončnih kuhalnikov itd. Za kmetovalce in mlade, ki niso dokončali šolanja pa center ponuja intenzivne tečaje uporabe novih tehnik za trajnostno kmetijstvo in pridobivanje znanja za trženje dodane vrednosti lastnih produktov.

dsc_0133

V centru se nahaja tudi trgovinica z naravnimi domačimi izdelki (moringa, karitejevo maslo, mila, med, marmelada, …), ki vam jih bodo predstavniki centra z veseljem predstavili in vam razkrili podrobnosti njihove izdelave in njihove učinke.

 

KARIERNO-IZOBRAŽEVALNI CENTER

Za vse, ki svoje prostovoljno delo ne boste opravljali v centru, je skoraj nujen obisk le-tega. Na zemlji poteka izgradnja karierno izobraževalnega centra, ki bo v prihodnosti namenjen ne le brezplačnemu šolanju predšolskih otrok, temveč bo središče za širjenje znanja med skupine žensk, mladih in tudi starejših, ki si želijo pridobiti strokovno znanje na različnih področjih, ki jim bo pomagalo pri iskanju zaposlitve ali ustvarjanja samostojnega podjetništva. Center bo središče za prostovoljce, ki bodo tu nastanjeni in vsakodnevno vpleteni v trajnostni način življenja, z uporabo solarnih pečic, solarne črpalke vode, samooskrbnega kmetijstva, izmenjave znanja in širjenja zavesti o drugih kulturah in načinu življenja v tujini.

delo arhitektov v Gambiji