VABILO NA SREČANJE

Skozi leto naša komunikacija v večini poteka le preko e-pošte in socialnih omrežij. Ker se ves čas skupaj trudimo za boljšo prihodnost otrok menimo, da je prišel čas, da se spoznamo, družimo in zabavamo na srečanju, ki ga letos organiziramo tretjič. Želimo si, da to postane vsakoletna praksa, saj verjamemo, da je v slogi moč.

V soboto 7.4.2018 vas torej vabimo na srečanje botrov, ki se bo pričelo ob 16:00 uri v spodanjih prostorih Četrtne skupnosti Posavje na Bratovševi ploščadi 30 v Ljubljani. Do lokacije lahko pridete iz Dunajske, kjer zavijete v Ulico 7. Septembra (pri Ruskem carju) ali iz Slovenčeve, pri železniški postaji Ježica. Parkirišča so med bloki in na makedamskem parkirišču pri železniški postaji.

cetrtna-skupnost-posavje

Na ta dan bodo po Sloveniji potekale različne aktivnosti v sklopu Dneva za spremembo pod okriljem Slovenske filantropije. Ker vsi mi vsakodnevno spreminjamo življenja in smo sprememba, ki jo želimo videti v svetu, smo ta dan združili s srečanjem botrov.

Foto: MIlan Njenjić

Foto: MIlan Njenjić

Za vas smo pripravili pester in zanimiv program.

Na srečanju se bodo zvrstila različna kratka predavanja naših članic, prostovoljk in boter, ki so Gambijo in svoje varovance že obiskale.
Verjamemo, da boste uživali v prigodah in osebnih zgodbah, ki jih bodo delile z nami.

Program predvanj:

Klavdija Verce: Vsega po malo
Barbara Suša: Gambija, Sally in koza
Jasmina Kozinc: Hvaležna iskrica v očeh
Mojka Budihna: Dom je tam, kjer je srce
Mateja Kordiš: Mama Afrika

Z nami bodo tudi številni drugi botri, ki so že bili v Gambiji in so zelo aktivni tudi po prihodu iz Gambije. Z njimi boste lahko poklepetali in prejeli informacije iz prve roke.

Med predavanji vam bomo predstavili pesem naše botre Sarah Senice, ki jo je posvetila otrokom in ljudem, ki želijo biti sprememba v svetu.

Za afriške ritme in glasbeni program bo poskrbel Daniel Feelingue. Pevec, skladatelj in tolkalec iz Kameruna. Za vse nas bo zaigral na bobne in nam pričaral pravo afriško vzdušje. Sicer pa je njegov najljubši slog mešanica stare in nove priljubljene afriške glasbe, torej utripi tradicionalnih tolkal skupaj s sodobnimi elektronskimi zvoki.

28512389_10211005827887145_25480935_n

V prostorih bo potekala tudi razstava fotografij Milana Njenjića, ki se je iz Gambije skupaj s svojo partnerko Iris Tišler vrnil 27.2.2018. V Gambiji sta bila več kot mesec dni in pol. Prostovoljno sta delala, postala botra in se veliko naučila od domačinov. Z nami bosta delila nekaj utrikov iz njunega potovanja in spoznanja, ki so jima spremenila pogled na svet in življenje. V eni izmed najbolj revnih držav na svetu sta se kot par še bolj povezala in se v domovino vrnila bogatejša za življenjsko izkušnjo.

Imeli bomo tudi stojnico z  različnimi izdelki, ki so narejeni v Gambiji. Z nakupom le teh smo podprli male umetnike, izdelovalce in prodajalce.  Predstavili vam bomo gambijskega umetnika, ki je odraščal kot sirota, vendar ga je umetnost stalno spodbujala k uživanju življenja v malih trenutkih.

Za otroke bomo organizirali mini delavnico, zato ste vabljeni, da se nam pridružite vsi člani družine.

Na koncu vam bomo predstavili še naše načrte in sodelovanje s slovenskimi in gambijskimi fakultetami na kar smo izredno ponosni.

Gambija

Foto: Milan Njenjić

Na dogodek lahko povabite tudi svoje prijatelje, sodelavce ali sorodnike.

Prijave na srečanje so obvezne, saj moramo poskrbeti, da bo prostora in prigrizkov dovolj za vse. Pripravili bomo tudi tradicionalno gambijsko jed za pokušino.

Kotizacija znaša 6€ (z DDV) na osebo oziroma 12€ (z DDV) na družino in vključuje:
– brezalkoholne pijače
– prigrizke
– pokušino tradiconalne gambijske jedi
– glasbeni program
– delavnice za otroke

Vašo odločitev nam sporočite najkasneje do 4.4.2018.
Ustrezni znesek kotizacije poravnajte na naš TRR najkasneje do  5.4.2018. 

Podatki za nakazilo:
DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Koda namena: OTHR
Namen: SREČANJE
SWIFT: BACXSI22
Račun odprt pri Uni Credit Bank
Identifikacijska matična številka: 4046498000
Davčna številka: 90262557

Za več informacij in prijave smo vam na voljo na info@zaotrokesveta.com

Vljudno vabljeni!

Foto: Milan Njenjić

Foto: Milan Njenjić