VRTEC MOBE-TA

MOBE TA

OSNOVNI PODATKI

MOBE-TA Kindergarten and Nursery School
Dippakunda, P.O.BOX 2325
Serekunda, The Gambia
West Africa

Vrtec Mobe-Ta je bil ustanovljen leta 1981. Prva ravnateljica je bila gospa Edna Turner, njen sin, Musa Javis Turner pa jo je nasledil na položaju. Sedanja ravnateljica je

Ga. Turner

Ga. Turner

njegova žena, Fatou Gaye Turner. Ustanova je sprva začela kot vrtec za otroke med 3 in 6 letom starosti, zdaj pa se širi in trenutno zajema tudi prva dva razreda osnovne šole. Načrt ustanove je, da se uvede še tretji razred ter da se dozidajo novi prostori. V vrtcu je trenutno 125 otrok.

Predmeti, ki se jih otroci učijo so matematika, angleščina, spoznavanje narave, spoznavanje družbe, športna vzgoja, črkovanje, rime ter glasbena in likovna vzgoja.

Vrtec Mobe-Ta sodeluje z dobrodelno organizacijo – Charity Pearl iz Gambije, ki je sestrska organizacija Društva Za Otroke Sveta iz Slovenije. Načrti so da prenovimo streho ene izmed učilnic in naredimo prizidek ter tako pridobimo prostor za nove razrede osnovne šole.

“Stvari se spreminjajo odkar smo začeli sodelovati z dobrodelnima organizacijama,” pravi ravnateljica. “Čedalje več staršev vpisuje otroke v naš vrtec, ker nam zaupajo in ker vedo, da delamo spremembe s pomočjo organizacije v Sloveniji. Botri plačujejo šolnine otrok in to bistveno vpliva na delovanje našega vrtca,” je dodala.

KDO SMO

Vzgojiteljice in učitelji, ki so trenutno zaposleno v vrtcu:

 Amie isatou  Rose  hanna
 AMIE FAYE BITTAYE  ISATOU JATTA  ROSE L. MENDY HANNAH ELFREDA KING
adama mariama  abdourahman michael
ADAMA FAAL MARIAMA SENGHORE  ABDOULRAHMAN KANU MICHAEL SAM JOHN