ZAŠČITA ŽELV IN OKOLJA

Na nas se je obrnil ustanovitelj organizacije v Gambiji, ki deluje na področju varstva okolja, gozdov in živali. Za nadaljevanje in širjenje aktivnosti potrebujejo pomoč obiskovalcev, prostovoljcev in donatorjev. Navdušen je nad številom prostovoljcev, ki preko naše organizacije pridejo v Gambijo pomagati ljudem. Meni, da se bo našlo tudi nekaj ljubiteljev živali in narave, ki bi bili pripravljeni kombinirati prostovoljno delo iz področja izobraževanja & okoljevarstvenih aktivnosti.

Aktivnosti, ki jih nudijo:
– reševanje želv; gre za opazovanje plaž, iskanje želvjih gnezd oz. želv samih, izkopavajne jajc in selitev le teh na zaščitena območja ter skrb za mlade želvice (možno le v času od julija do oktobra oz. glede na deževno dobo;
– sejanje dreves;
– ozaveščanje in upravljajne z gozdovi v lokalni skupnosti;
– čiščenje plaž in vasi;
– aktivno ozaveščanje lokalne skupnosti iz področja varovanja okolja;
– izobraževalne programe na področja gozdov, okolja in živali, ki živijo na tem področju;

Različne aktivnosti potekajo skozi vso leto. V tem času lahko v Gambijo pridete za minimalno en teden ali en mesec in več.

Študentje imajo možnost za sofinanciranje preko sklada RS!

Projekt se izvaja v mali vasi Gunjur, ki je oddaljena od največjega mesta cca 40 km. Vodenje in iskanje financiranja za projekt je popolnoma na strani domačinov. Gre za eno redkih gambijski organizacij katere ustanovitelji so domačini. Izredno so aktivni, vendar vedno finančno omejeni.

Pripravljeni so sprejeti tudi študente, ki bi se vključili v program izobraževanja.

Prispevek za lokalni projekt na dan znaša 25€ (za obiske do 1 tedna) in vključuje lokalno namestitev z zajtrkom, vodene izobraževalne ture po gozdu, vaseh, plažah in močvirju, opazovanje želv, lokalno spremstvo člana organizacije in vključevanje v druge aktualne aktivnosti.

V kolikor bi se želeli v program vključiti za dlje časa, znaša prispevek za projekt 20€ na dan.

Vsi prispevki se plačajo direktno predsedniku projekta v Gunjurju.

Društvo Za Otroke Sveta in lokalna organizacija Charity Pearl The Gambia ne prejemata nobenih provizij ali prispevkov od tega projekta. Vse gre za razvoj obstoječih in novih aktivnostih, ki so v pristojnosti ustanovitelja organizacije g. B. Baja.

PROSTA MESTA SO OMEJENA!

Foto: Miha Godec

Foto: Miha Godec