PONOSNI NA NAŠE REZULTATE!

Danes je za nas pomemben dan!
29. avgusta pred dvema letoma smo uradno ustanovili Društvo Za Otroke Sveta in se podali na pot humanitarnosti.

Ko se ozremo nazaj, lahko rečemo, da smo zelo ponosni na naše skupne rezultate. Pot do danes ni bila lahka. Veliko ljudi se nam je pridružilo, ker so nas začutili in vedo, da delamo drugače! Nekateri pa so odšli, ker se z nami niso strinjali, ali pa morda nismo izpolnili njihovih pričakovanj. Sprejemamo tudi to. Borimo se za dobrobit otrok sveta. Na poti včasih naletimo tudi na ovire. Sleherni dan pa dobivamo tudi pohvale in nove potrditve, zato ne bomo odnehali!
Otroci in družine v Gambiji napredujejo, življenjski standard se jim počasi izboljšuje, v vrtcu smo dvignili raven kvalitete izobraževanja, starši se vedno bolj zavedajo, da je izobrazba pomembna, matere samohranilke so dobile upanje. Otroci, ki imajo botre, imajo lepše otroštvo, polne želodčke in možnost zadovoljevanja osnovne človekove pravice do izobrazbe.

Z našimi dejanji spreminjamo tudi življenja botrom, donatorjem in prostovoljcem. Z obiski v Gambiji delamo večje in globje premike.
Ljudje, ki obiščejo Gambijo, postanejo drugačni. Veliko nam jih pove, da jim je potovanje v Afriko spremenilo pogled na vsakdanje življenje doma. Vrednote, na katere so že zdavnaj pozabili, so prišle na dan. Življenje, ki ga živijo doma je dobilo drugačen pomen, hvaležnost, sočutje in dobra dela pa so postali pomembnejši del v njihovem življenju.

V Gambiji imamo močno lokalno podporo. V Sloveniji in drugih evropskih državah imamo preko 250 botrov, veliko število posameznikov in vedno več podjetij, ki nam pomagajo graditi zgodbo uspeha. Na naši facebook strani smo presegli 3000 všečkov.
Naš skupen uspeh je težko meriti v številkah. Pomembni so otroci, ki jim z vašo pomočjo dajemo upanje, skrbimo, da so obuti in oblečeni, jim omogočamo izobraževanje, skrbimo za njihovo zdravje, kreiramo okolje, v katerem živijo, premagujemo podhranjenost. Trudimo se, da bodo imeli brezskrbno otroštvo.

Ko pogledamo v prihodnost, se zavedamo, da je pred nami dolga pot, marsikdaj posuta s trnjem, garaško delo in boj.
Nič nam ni težko, ker se borimo za otroke sveta! Z vašo pomočjo nam ne bi uspevalo, zato se vam, dobri ljudje iz srca zahvaljujemo za vso podporo, ki nam jo namenjate.
Začne se pri meni – začne se pri tebi!

ZA OTROKE SVETA