AFRIKA SKOZI NJENE OČI

V soboto 19.12.2015 ob 18:00 uri je v Dornberku Gambijo skozi svoje oči predstavila botra Mojca Ž. Zelo doživeto in čustveno je opisala nekaj utrikov njenega potovanja v to malo deželo nasmejanih ljudi na zahodu Afrike. Poleg tega, da je spoznala svojo varovanko in njeno družino, je vsak dan prostovoljno delala v lokalnem vrtcu in sicer s skupino najmlajših otrok, starih med tri in štiri leta. Ves svoj čas v Gambiji je preživela z domačini in s svojo varovanko. Na svoje lastne oči se je prepričala kako poteka življenje, v kakšnih razmerah živijo in kako pomembno je botrstvo za otroke iz najbolj revnih družin. Pravi, da se bo v Afriko še vrnila!

Če želite tudi vi pomagati otroku v Gambiji, ga/jo nekoč obiskati v Gambiji in mu/ji izboljšati življenjske pogoje, kliknite linku TUKAJ.

Mojci se zahvaljujemo za obisk v Gambiji, botrstvo in aktivosti za pomoč otrokom, ki jih izvaja od kar je prišla v Slovenijo. Hvala tudi vsem, ki so poskrbeli za pogostitev po predavanju. Hvala vsem obiskovalcem, ki poklepetali z nami in pomagali z nakupom afriških izdelkov.

Drevo, mogočno, da ga ne objameš z rokami, vzklije iz drobnega semena. Tempelj, višji od devetih nadstropij, zraste iz prgišča ilovice. Potovanje, dolgo tisoč milj, se začne z enim samim korakom.
– ljudski pregovor

Mojca Žorž