IZJAVA ZA JAVNOST

Po objavi prispevka, ki je bil pred dnevi na eni izmed komercialnih televizijskih hiš, zainteresirani javnosti sporočamo, da na družbenem omrežju nismo in ne bomo komentirali zadev. Prav tako tudi ne bomo odgovarjali na anonimne telefonske klice. Prispevek je bil za našo organizacijo negativen, kljub temu, da smo po prvem snemanju novinarki želeli predstaviti še drugo plat te zgodbe, ki je ni želela upoštevati. Od odgovorne urednice sem zahtevala, da novinarka predstavi uravnotežen prispevek. Novinarki smo predložili dokazila, ki nasprotujejo izjavam sodelujočih govornic pred kamero. Gospa v prispevku ni prikazala večine dejstev, niti izjav sodelujočih, ki bi dokazovale nasprotno od predstavljenega, čeprav nam je bilo to z njene strani obljubljeno. Zavedamo se, da so nastale težko popravljive posledice za veliko naših otrok, za ugled organizacije, kot tudi za ugled posameznih članov. Zahtevali bomo popravek prispevka. V kolikor nam popravka ne bodo odobrili, bomo našo plat zgodbe skušali predstaviti na drugačen način.

Tina Sodja Rjazancev in Renata Brkopec sta nam včeraj poslali zahtevek za umik njunih fotografij in njunih imen z naših strani. Kljub temu, da te fotografije in zgodbe ob njih prikazujejo drugo plat zgodbe, ki sta jo povedali pred kamero, bomo njuno zahtevo upoštevali.

Vsem botrom, ki želite slišati našo plat zgodbe, smo na voljo na e-mail naslovu: info@zaotrokesveta.com

Zahvaljujemo se vsem vam, ki nam v teh dneh izrekate podporo in nam dajete pogum, da lahko vzdržimo vse pritiske, ki jih nekateri posamezniki vršijo na nas.

Etka Čalasan Žerdoner, predsednica Društva Za Otroke Sveta