NOVOST, NOVOST, NOVOST

V Gambiji stopamo korak višje na področju izobraževanja! Projekta »POSTANI BOTER« in »POTUJ KOT PROSTOVOLJEC« nadgrajujemo z izgradnjo prvega karierno-izobraževalnega centra v Gambiji katerega glavni namen je izboljšanje zaposlitvenih možnosti s pomočjo poklicnih izobraževanj, mednarodnih sodelovanj in številnih delavnic iz različnih področij. Karierno – izobraževalni center bomo zgradili s pomočjo donacij. V kolikor lahko našo idejo podprete z donacijo za zidake, bodo naši cilji še hitreje uresničljivi. Več o tem si lahko preberete s klikom TUKAJ. Hvala! Vsak zidak šteje!

NOVOST – UČNI CENTER

Na področju Latrikunde bomo v mesecu decembru odprli nov učni center, kjer bomo nudili dodatno učno pomoč otrokom, ki imajo težave pri učenju. S pomočjo inovativnega pristopa, učenja ena – na- ena, tehnologije, lokalnih učiteljev in prostovoljcev iz celega sveta bomo  na različne načine otrokom pomagali nagraditi znanje, premagati ovire pri komunikaciji v angleškem jeziku in zmanjšati strah pred branjem, pisanjem in računanjem. Za izvajanje aktivnosti bomo NUJNO potrebovali donacije. Vsak € bomo porabili za stroške najema prostora in plače lokalnih učiteljev.

“READING LAB”

V sodelovanju z norveško organizacijo bomo del učnega centra namenili učenju branja in pisanja s pomočjo knjig, tabličnih računalnikov in aplikacij, ki so jih zasnovali strokovnjaki s področja pedagogike in obsega celotno vsebino gambijskega karikuluma. Program je podprt s strani ministrstva za izobraževanja Republike Gambije. Aplikacije obsegajo vse pristope učenja. Poleg tehnologije, je prisoten tudi način učenja abecede, zvokov in slovnice skozi zgodbe, ki na zabaven način otrokom približajo osnove, ki so ključ za uspešno napredovanje v višjih razredih. Najbolj pomembno pri tem pa je to, da je tak način najbolj prijazen tistim otrokom, ki težko sledijo učnemu procesu, kar pa je precej pogost pojav, saj je v nekaterih razredih tudi več kot 60 otrok (tudi več kot 100). Pri takem šolskem sistemu, največ znanja pridobijo tisti, ki se hitro učijo.

Program omogoča, da vsak otrok sledi aplikacijam glede na svoje predznanje in sposobnosti. Zaradi zanimivih iger, zvokov in ilustracij, je učenje zabavno, kar pomeni, da se otroci v kratkem času naučijo veliko več kot v šolskih klopeh.

UČINKOVITO KRATKOROČNO PROSTOVOLJSTVO

Vsak prostovoljec si želi, da bi v času prostovoljnega dela v Afriki s svojim znanjem čimbolj pomagal otrokom. Vendar pa so razmere v lokalnih šolah precej drugačne od slovenskih, zato prostovoljci običajno potrebujejo en teden, da se dovolj dobro spoznajo s sistemom, otroki in učitelji. Poleg tega prostovoljno delo v šoli od prostovoljca zahteva ogromno energije, improvizacije, inovativnosti, prilagodljivosti in organiziranosti. To ni enostavno, še posebno za prostovoljce, ki nimajo pedagoške izobrazbe ali izkušenj z delom z otroki. Sicer pa to ni ovira, saj se vsi prostovoljci zelo trudijo in so skoraj vedno zelo uspešni pri delu.

Nov program ponuja rešitev tako za botre, njihove varovance, ostale otroke, kot tudi za prostovoljce, ki si želijo priti v Afriko, da bi pomagali otrokom. Aplikacije so tako zelo enostavne za uporabo, da bo delo z otroki od sedaj naprej zabavno prav za vse! S tem programom zmanjšujemo tudi starostne meje za delo z otroki, saj se lahko staršem na prostovoljnem delu pridružijo tudi otroci, ki bodo tudi lahko izboljšali svoje znanje angleščine. Uporaba je zelo enostavna tudi za starejše prostovoljce. Za dijake, študent in mlade pa je to že način življenja.

Prostovoljci, ki bodo prišli v Gambjo za kratek čas, bodo lahko znanje otrok v 10, 14 ali 21 dneh znantno izboljšali. Kaj ni to naravnost fantastično?

KDAJ SE NAM LAHKO PRIDRUŽITE?

Kdarkoli so na voljo prosta mesta! Prostovoljce sprejemamo od enega tedna do meseca dni in več. Naš program nima časovnih omejitev! Več o tem si lahko preberete s klikom TUKAJ.

 

549817_339554482815542_65541780_n