ODHODI 2019

Obiski botrov, ki preko naše organizacije podpirajo otroke pri izobraževanju, so zelo pomembni. Tako za otroke in njihove družine  kot tudi za delovanje naše organizacije, lokalne skupnosti in navsezadnje države. Z vsakim obiskom namreč botri prispevajo tudi k razvoju in zaslužku ljudi, ki niso neposredno povezani z otrokom, ki prejema pomoč.

Poleg tega, se botri seznanijo z razmerami v državi, življenjskih razmerah v katerih živi otrok, šolskim sistemom, prehranjevalnimi navadami in vsakodnevno borbo za preživetje. Slednjo vam ne pokažejo takoj. Ko jih boste prvič obiskali, bodo oblekli najlepše oblačilo, ki ga imajo. Če ga nimajo, si ga bodo sposodili. Uredili se bodo in vas pričakali z odprtimi rokami. Tudi kosilo vam bodo ponudili, pa čeprav morda zaradi tega nekdo ne bo dobil jesti tisti dan.

Srečanje je vedno zelo posebno. Reakcije so različne. Najbolje je, da ničesar ne pričakujete, saj veselje in srečo izkazujejo na različne načine. Vzemite si čas in ga preživite z njimi. Tako se bo med vami spletla posebna vez, ki se nikoli ne pretrga.

Če želite v letu 2019 obiskati svojega varovanca ali varovanko, nam pišite. Pomagali vam bomo pri informacijah o letalskih kartah, prevozih na letališče, cepljenju, nastanitvi, itd. Z vami bomo od začetka pa vse do vaše vrnitve domov.

Kristina na obisku varovanke Adame; Foto: Petra Hertl

Kristina na obisku varovanke Adame

KDAJ JE PRIMEREN ČAS ZA POTOVANJE?

Gambija je destinacija, kamor se lahko podate praktično čez vse leto. Najcenejše letalske karte so aprila in maja (in v začetku junija), ko se začne prva deževna doba. Manj prijetne vremenske razmere za potovanje so poletni meseci, zaradi vročine, visoke stopnje vlažnosti v zraku in občasnega dežja a vendar ima tudi ta čas posebne čare. V času deževne dobe zori mango, ki ima izreden pomen pri prehranjevanju za Gambijce. Prav tako so v tem času zanimiva riževa polja in celotna država kar naenkrat postane zelena. Meseci od oktobra do konca maja so manj vroči in odstotek vlage v zraku je nižji.

Načrtujte čas vašega potovanja glede na aktivnosti, ki vas zanimajo, in katerim dajete prednost.

Če se želite pridružiti skupini, je najboljše, da se pridružite skupinskim odpravam, ki jih organiziramo večkrat na leto.  

V kolikor potrebujete pomoč pri odločitvi, se lahko obrnete tudi na nas.

SKUPINSKE ODPRAVE 2019

– od 16.2. do 2.3.2019 –  ZIMSKI TABOR – ZAKLJUČEN
– 
od 20.4. do 4.5.2019 – PRVOMAJSKI TABOR – ZAKLJUČEN

– od 6.7 do 27.7.2019 – POLETNI TABOR 1 – ZAKLJUČEN
– od 27.7. do 17.8.2019 – POLETNI TABOR 2 – ZAKLJUČENE PRIJAVE
– od 17.8. do 7.9.2019 – POLETNI TABOR 3 – ZAKLJUČENE PRIJAVE 
– od 7.9.2019 do 28.9.2019 – SEPTEMBRSKI TABOR – ZAKLJUČENE PRIJAVE

– od 26.10. do 9.11.2019 – JESENSKI TABOR – PRIJAVE ODPRTE LE ŠE DO 30.9.2019!

 Svoje bivanje lahko tudi skrajšate ali podaljšate.   

INDIVIDULANE ODPRAVE 2018/2019

–  od 2.3.2019 do 20.4.2019
– od 28.9.2019 do 26.10.2019

V času 30-dnevnega posta ne izvajamo prostovoljnih dejavnosti.

Razlika med individualnimi in skupinskimi odhodi je le ta, da je na skupinskih odpravah večje število prostovoljcev s slovenskim spremljevalcem. V času individualnih odhodov pa je na lokaciji prisoten lokalni spremljevalcev in manjše število prostovoljcev.

Če potrebujete pomoč pri odločitvi, se lahko obrnete tudi na nas.

Za več informacij smo vam na voljo na info@zaotrokesveta.com

 

Martina in Zdene na obisku svojih varovancev

Martina in Zdene na obisku svojih varovancev; Foto: Petra Hertl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *