USPOSABLJANJE ZA PROSTOVOLJCE

V soboto 28.6. in v nedeljo 29.6.2014 je v sodelovanju z Zavodom Voluntariat v Ljubljani potekalo 2-dnevno intenzivno usposabljanje prostovoljcev, ki se v naslednjih dneh in tednih odpravljajo na Mednarodni poletni tabor Gambija 2014.

Usposabljanje je vodila izkušena trenerka Tina Trdin, ki ima veliko izkušenj na področju globalnega prostovoljstva. Skupaj smo odkrivali motivacijo, pričakovanja in strahove glede prostovoljske izkušnje, veliko časa smo namenili temi “življenje v medkulturni skupnosti” in obdelali trditve o prostovoljstvu.

Naslednji dan sta nas obiskali naši prostovoljki Ines in Petra, ki sta z veseljem delili svojo prostovoljsko izkušnjo iz Gambije. Skupaj smo predelali argumente ZA in PROTI mednarodnemu prostovoljstvu, spoznali zakaj je v mednarodnem prostovoljstvu timsko delo še bolj pomembno in kako reševati konflikte, če do njih pride.

Proti koncu usposabljanja nas je obiskala še naša predsednica Etka, usposabljanje pa je zaključil Amir, koordinator prostovoljcev, ki je imel za prostovoljce še nekaj organizacijskih navodil.

Usposabljanje je bilo v celoti zelo uspešno. Vsem prostovoljcem se zahvaljujemo za aktivno participacijo na usposabljanju! V užitek nam je z vami odkrivati in debatirati. Želimo si, da vam bodo nova teoretična znanja pripomogla k uspešnemu sodelovanju tudi v Afriki.

FOTO UTRINKI

potuj kot prostovoljec