Medijska produkcija (fotografi, filmski ustvarjalci, ustvarjalci vsebine)

Študentje medijske produkcije, ter ljubitelji fotografije, filmografije in ustvarjanja kreativnih foto, grafičnih in video vsebin ste vabljeni, da se z nami odpravite na raziskovanje države na drugačen način.

Lokacija

Kololi in različne lokacije v okolici

Trajanje

minimalno 2 tedna, maximalno trajanje ni omejeno

Urnik

večinoma v dopoldanskem času, vendar fleksibilen

Termini

kadarkoli med letom (razen v času Ramadana)

Število prostih mest

1 na termin

Tip potovanja

skupinska odprava / prostovoljno delo / študijski obisk

Nastanitev

priporočamo nastanitev v družinski hiši

Oddaljenost od dela

različne lokacije

Prevoz na delo

javni prevoz (cena na eni relaciji je GMD12) ali taxi (cena na km je cca. 50 GMD)

Koordinatorji

Gambijski koordinatorji: Amet/Emil/Buba & Slovenska koordinatorka: Jasmina

Pogoji

osnovno znanje angleščine, samostojnost, iznajdljivost in potrpežljivost, izkušnje v fotografiji / videografiji oziroma ustvarjanju vsebin za socialne medije, lastni fotoaparat, kamera oziroma telefon z visoko ločljivostjo, zbiranje donacij (minimalno 250,00 eur)

Cilj projekta

ustvarjanje vsebine za objavo na socialnih omrežjih Volunteer Trails, Potuj kot Prostovoljec in Za Otroke Sveta – Kids are the World.

Namen donacij

zbrane donacije bodo porabljene po potrebi, zmožnostih in presoji za tekoče projekte društva (karierno-izobraževalni center – nadaljnja izgradnja in vzdrževanje, namestitev solarnih luči za vasi na podeželju, projekti za ohranjanje kulturne dediščine) ali intervencijsko pomoč.

Kakšne so naloge prostovoljca?

Pridružili se boste skupinam prostovoljcev na njihovem vsakdanjem delu in dokumentirali dogajanje bodisi skozi fotografski ali video objektiv. Poleg tega boste skupaj z njimi raziskovali državo na drugačen način – s tesnim stikom z lokalno skupnostjo, na odgovoren in trajnostni način in v kotičkih, ki so drugače marsikomu skriti. Slike in promocijske videe iz takšnega doživljanja bomo nato uporabili na naših socialnih omrežjih in spletni strani, za ozaveščanje javnosti o naših aktivnostih, projektih in brisanja stereotipov ter zmanjševanja nerazumevanja nepoznanih kultur.

Kako izgleda prvi dan in nadaljnji dnevi na delu?

Prvi dan vas bo naš koordinator prostovoljcev ali pa drugi prostovoljci, ki so v Gambijo prispeli pred vami popeljali po okolici, nato pa se jim boste po dogovorjenem razporedu pridružili na različnih področjih dela, kjer boste skušali dokumentirati dogajanje.  

Imeli boste tudi možnost sodelovanja z medijsko ekipo podjetja My Gambia, ki promovira Gambijo kot turistično destinacijo in na svoji spletni platformi mesečno objavlja ogromno foto in video vsebin.

Skupaj s preostalimi prostovoljci boste v prostem času raziskovali Gambijo – bodisi v popoldanskih aktivnostih, krajših raziskovanjih države, daljših izletih v notranjost. Želimo si, da bi bil vsak segment dneva in izkušnje ovekovečen, saj je prikaz doživljanja države skozi oči prostovoljca samega najbolj pristna podoba samega programa, kakršen je v celoti.

Kako se pripraviti?

Poskrbite, da boste s seboj prinesli vso potrebno opremo, ki jo potrebujete za ustvarjanje vsebin (kamera, računalnik, SD kartice, baterije, polnilci, čitalnik kartic itd.) oziroma nas obvestite kaj bi potrebovali za vaše delo da se lahko ustrezno dogovorimo kaj točno bo vaše delo zajemalo in kakšne vsebine boste pripravljali.

Kako izgleda prosti čas?

Popoldne in ob vikendih imate veliko prostega časa za raziskovanje dežele ali uživanje na plaži. Za naše prostovoljce pomagamo organizirati delavnice, vodene izlete, poldnevne aktivnosti in daljša raziskovanja notranjosti države. Ogromno idej za aktivnosti si lahko že vnaprej ogledate na spletni strani My Gambia, nato pa se na lokaciji skupaj dogovorimo kakšni so vaši interesi. Naši prostovoljci imajo za večino izletov in aktivnosti preko My Gambije 10% popust.