POLETNI TABOR 2014

Mednarodni poletni tabor v Gambiji je potekal od 15.07. do konca septembra. Program je bil v sodelovanju z vrtcem Mo Beta pripravljen s strani dveh specialnih pedagoginj in koordinatorja prostovoljcev v Sloveniji, ki so tabor vodili prve štiri tedne. V nadaljevanju so s pomočjo prostovoljcev sledili pripravljenemu programu in učnemu načrtu.

Poletni tabor je bil namenjen vsem otrokom do starosti 6 let, ki obiskujejo vrtec Mo Beta in tudi ostalim otrokom, ki nimajo te možnosti. Vsi otroci so prejeli en dnevni obrok in za njih je bil tabor popolnoma brezplačen. Omogočiti smo jim želeli, da na našem mednarodnem taboru pod okriljem strokovno usposobljene ekipe in v ustvarjalnem vzdušju vodenih aktivnosti v majhnih skupinah sproščeno, preko igre pridobijo znanje, ki ga bodo še kako potrebovali za življenje in nadaljnje šolanje, premagajo strah in nadgradijo komunikacijo v angleškem jeziku, likovno ustvarjajo, se glasbeno izobražujejo in športno udejstvujejo.

V okviru poletnega tabora je potekala delovna skupina, ki se je skupaj pridno pripravljala na delo v Gambiji. Več o programu in delu v vrtcu si preberite s klikom TUKAJ.

Z rezultati poletnega tabora smo več kot zadovoljni. Uspešno smo izvedli program in vsem otrokom omogočili en obrok dnevno! Hvala vsem prostovoljcem, ki so se tabora udeležili!

Za več informacij glede MEDNARODNEGA POLETNEGA TABORA 2015 nam pišite na amir@zaotrokesveta.com.

Potuj Kot Prostovoljec

Foto: Jana Šnuderl