ZMAGOVALCI KVIZ TEKMOVANJA

ZASEBNE OSNOVNE ŠOLE

Mariama Sanneh, Aisha Drammeh, Pa Antou Saho in Bubacarr Drammeh so zmagovalci tekmovanja v kvizu, ki smo ga priredili ob koncu šolskega leta 2013/14. Tekmovanje je potekalo med osnovnošolci 1. in 2. razreda nove osnovne šole Mobe-ta Primary School. Za nagrado bi jim radi omogočili brezplačno izobraževanje, da bi spodbudili tako otroke, kot tudi njihove starše. Pomagajte nam plačati šolnine za te otroke in vse ostale, ki si ne morejo privoščiti kvalitetnega izobraževanja.

Nižja osnovna šola v Gambiji traja 6 let. Javne šole nudijo osnovno izobraževanje, zato se starši odločajo za zasebne vrtce in šole. Zasebne šole so precej dražje, vendar so toliko kvalitetnejše. Otroci iz najbolj revnih družin obiskujejo javne šole. Otrokom iz vrtca Mobe-ta želimo pomagati z izobrazbo v zasebni šoli, da bi imeli otroci svetlejšo prihodnost.

Višja osnovna šola traja 3 leta in nudi osnovno izobrazbo. Po končani višji osnovni šoli se otroci lahko odločijo za poklic z vpisom na srednjo poklicno šolo. Otroci imajo na dan od 5 do 7 ur pouka.

DONIRAJTE ZA LETNO ŠOLNINO

Mnogi izmed vas bi radi pomagali vendar se še niste pripravljeni dolgoročno obvezati preko projekta botrstev. Otrokom, ki še nimajo botrov, lahko pomagate s plačilom letne šolnine, ki v povprečju stane 45€.

Sponzorstvo omogoča učencem, da končajo izobraževanje, ko starši ne morejo plačati šolnine in drugih s tem povezanih obveznosti. Letna šolnina v osnovni šoli v povprečju v Gambiji znaša 45 eurov in vključuje tudi obvezno uniformo in nujne šolske potrebščine ter učbenike.

Donacije za šolnine zbiramo skozi celo leto. Denar za šolnine pošiljamo direktno na račun naše partnerske dobrodelne organizacije v Gambiji, Charity Pearl The Gambia, kjer naš sodelavc in soustanovitelj organizacije Musa Faal poskrbi, da se šolnina plača direktno šoli, brez posrednikov in vmesnih členov.

Če ste se odločili, da boste vsaj enemu otroku plačali šolnino, nam pišite na info@zaotrokesveta.com.

šolnina za otroke