FINANCIRANJE ZA ŠTUDENTE IN DIJAKE

Potovanje in prostovoljno delo v Afriki je enostavno odlična priložnost za pridobivanje izkušenj, ki jo boste morda potrebovali za uspešno kariero in stabilno prihodnost. Ob spoznavanju kulturnih običajev, kulinarike, glasbe, lokalnega jezika, novih prijateljev in poznanstev med lokalnim prebivalstvom in drugimi prostovoljci iz celega sveta boste bogatejši za doživetje, za izkušnje in dodatno znanje, ki vam ga ne more vzeti nihče.

Vsi študentje in dijaki ob koncu prostovoljnega dela in urejenih dnevnikih prostovoljnega dela, prejmejo potrdilo o opravljenih prostovoljnih urah, ki ga lahko v prihodnosti uporabijo pri prošnji in življenjepisu pri iskanju zaposlitve. Potovanje se vam bo obrestovalo in kmalu boste prišli do spoznanja, da se vam je splačalo!

V kolikor si želite pridobiti dodatna znanja, obiskati Afriko in pri tem še nekomu pomagati, potem je to enostavno odlična priložnost za vas!

MOŽNOST FINANCIRANJA VAŠEGA PROSTOVOLJNEGA DELA V TUJINI!

JAVNI SKLAD RS ZA RAZVOJ KADROV IN ŠTIPENDIJE VSAKO LETO RAZPIŠE SREDSTVA ZA ŠTUDENTE IN DIJAKE!

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino za namen:

  • izobraževanja ali
  • praktičnega usposabljanja.

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Posamezen vlagatelj lahko po tem razpisu pridobi sredstva za največ en študijski obisk. Do sredstev po tem razpisu ni upravičen vlagatelj, ki je bil več kot enkrat upravičen do štipendije za študijske obiske po kateremkoli razpisu sklada iz preteklih let.

Višina štipendije: Štipendija je sestavljena iz osnovne štipendije in štipendije za potne stroške.

Osnovna štipendija se dodeli v višini največ 70 EUR za vsak dopolnjeni teden študijskega obiska, v katerem upravičenec opravlja obveznosti, ki bodo predmet priznavanja po vrnitvi, vendar v skupni višini največ 1.750 EUR za obisk, ki traja 25 tednov ali dlje.

Štipendija za potne stroške med Slovenijo in državo študijskega obiska se dodeli v višini 500,00 EUR. Če vlagatelj odhaja na študijski obisk v državo članico Evropske unije, Liechtenstein, Norveško, Švico, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno Goro, Kosovo, Makedonijo, Albanijo, Turčijo ali če ima potne stroške krite delno ali v celoti, do štipendije za potne stroške ni upravičen.

ZA INFORMACIJE GLEDE AKTUALNEGA RAZPISA NAM PIŠITE NA URSA@ZAOTROKESVETA.COM ALI SI VEČ PREBERITE NA URADNI STRANI SKLADA RS S KLIKOM TUKAJ.

Na voljo smo vam za podporo, informacije in vso potrebno dokumentacijo.

PROSTOVOLJSTVO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>