DOBRODELNE OTROŠKE KNJIGE

Dragi starši, prijatelji, tete in babice! Tudi vi nam lahko pomagate pri obnovi vrtca Mo Beta iz Gambije! Mateja Kegel, pisateljica, pesnica in novinarka, je Društvu Za Otroke Sveta v dobrodelne namene podarila 50 otroških knjig! Vsa sredstva od prodaje bodo namenjena obnovi vrtca, ki se bo pričela julija 2014!

Izbirate lahko med 5 različnimi zgodbicami; Lari, govoreča kravica; Korenčkovi, Mačje zgodbe: Tiltkina dogodivščina, Maki, radovedna slončica; Mami, zakaj ima teta žalostne oči? Cena knjige je 15€ + poštnina.

Korenčkovi
Knjiga Korenčkovi govori o družinskih dogodivščinah, s katerimi se vsi srečujemo. V njej nastopa petčlanska družina s Kokom Korenčkom na čelu. Kok, ki se spopade s prvim izpadlim zobom, prijateljem, ki mu krade barvice, nagajanjem mlajši sestrici in bratcu ter s tem kaj želi v življenju postati.

Mačje zgodbe: Tiltkina dogodivščina
Majhna črna kepica se je sama sprehajala med mestnimi bloki, ko se je znašla pred poslovno stavbo. V pritličju le-te jo je čakal – nov dom. Spoznala je svojo gospodično, dobila nov, drugačen dom in ime. Postala je Tiltka. Njene resnične začetke pisarniške muce sta s svojo gospodično predstavili bralcem. Kaj muca lahko počne s svinčniki, sponkami in predvsem kaj zanjo pomeni vožnja z avtom?

Lari, govoreča kravica
Lari, govoreča kravica je knjižica, ki predvsem mestnim otrokom pomaga do spoznanja zakaj so kravice posebne. Lari skupaj s prijateljčkom Jakcem ugotavlja v čem je drugačna od ljudi, kaj več lahko krave doprinesejo današnjemu svetu. Na koncu ugotovita, da so prav kravice tiste, ki nam dajejo mleko, ki ga imamo tako zelo radi.

Maki, radovedna slončica
Knjiga Maki, radovedna slončica nam pomaga, da spoznamo nežno plat velike živali. Otroci si, tokrat prvič, v knjigi avtorice lahko sami izberejo kaj bo simpatična slonica Maki počela v sanjah… Bo postala učiteljica? Se bo preselila v cirkus? Športnica? Kaj sloni v resnici počno.

Mami, zakaj ima teta žalostne oči?
Knjiga govori o problematiko odvisnosti, razumljivo najmlajšim. Manca na igrišču ob vrtcu opazi zasvojeno teto, z mamo pa skupaj prideta do spoznanja kaj je s teto narobe in kaj pomeni odvisnost. Manca se v knjigi odloči, da bo, ko odraste, odvisnikom pomagala. Spremno besedo knjigi so napisali: Minister za zdravje Dorijan Marušič, mag. Julijana Bizjak Mlakar in Ada Grom Hočevar iz IVZ. Mecensko je knjigo podprl MSD

 

Naročila sprejemamo na info@zaotrokesveta.com.

Matejine-Knjige