KDAJ POTOVATI

Ko gotovite, da lahko v službi dobite samo deset dni dopusta, se vam porušijo sanje, saj je večina programov, ki omogoča prostovoljno delo v Afriki, časovno omejenih. Največkrat na minimalno en mesec. Zaposleni ljudje si v večini tako dolgega dopusta ne morejo privoščiti, oziroma jim ga delodajalec ne more odobriti.

Tudi sami smo se v preteklosti soočali z ovirami, kot so časovna omejitev, pogojena izobrazba, zahtevane izkušnje in priporočila. Zato smo se odločili, da ustvarimo program Potuj Kot Prostovoljec, ki bo dosegljiv prav vsakomur, ne glede na starost, izobrazbo, spol, čas, znanje in izkušnje.

Skozi čas smo pridobili dovolj izkušenj s prostovoljnim delom v Gambiji, da smo ugotovili, da lahko vsak prispeva svoj delček v mozaik naše zgodbe v zahodni Afriki. Spremembe se ne zgodijo čez noč, niti ne v mesecu dni. Za dolgotrajne izboljšave je potreben čas in prav vsak, ki želi na tak način pomagati in s tem narediti spremembo,  je lahko del tega procesa.

Potuj Kot Prostovoljec v Afriko

Potuj Kot Prostovoljec v Gambijo; foto: Urška Zupančič

Konec vašega obiska v Gambiji  ne pomeni, da ne morete več pomagati in prostovoljno delati za otroke v Gambiji. Ravno nasprotno. Največ lahko naredite prav po prihodu domov, saj ste seznanjeni z razmerami v Gambiji, sami ste se prepričali,  v kakšnih življenskih pogojih živijo otroci, videli ste kakšne so razmere v lokalnih šolah,  soočili ste se s stisko staršev, ki ne morejo plačevati stroškov za izobraževanje, opazili ste otroke, ki nimajo malice in otroke, ki skozi okna sramežljivo opazujejo svoje vrstnike pri pouku, ker se jim nimajo možnosti pridružiti, občutili ste ponos tistih otrok, ki imajo privilegij, da lahko hodijo v šolo.

Veliko je načinov, kako lahko ostanete vključeni v pomoč po koncu vašega obiska v Gambiji.

Nekaj predlogov:
– Organizirate potopisno predavanje in predstavite svoje izkušnje vašim prijateljem in širši množici ljudi
– Zbirate prispevke za plačilo šolnine  otrokom iz revnih družin v Gambiji
– Pomagate organizirati skupinsko odpravo v Gambijo
– Organizirate  aktivnosti za ozaveščanje na temo razvojnih motenj
– Pomagate pri organizaciji in izvedbi dobrodelnih dogodkov
– Ponovno se udeležite programa v Gambiji

Gambija je destinacija, kamor se lahko podate praktično vse leto. Glede na to, da nudimo možnost prostovoljnega dela v vrtcu in šoli, pa smo razpisali termine glede na šolske počitnice in praznike. V mesecu avgustu, zaradi vročine, visoke stopnje vlažnosti v zraku in deževnega obdobja, ne izvajamo prostovoljnih aktivnosti, saj je dostop do vrtca večkrat nemogoč.

RAZPISANE TERMINE NAJDETE S KLIKOM TUKAJ.

Delo poteka od ponedeljka do četrtka od 9.00 ure do 13.00 ure, v petek do 12.00 ure. Ves preostali čas lahko namenite pripravam na delo, raziskovanju države, sprehodom po plaži. obiskovanju družin, druženju z lokalnimi prebivalci.

Za več informacij nam pišite na ursa@zaotrokesveta.com.

Potuj Kot Prostovoljec v Gambijo; foto: Urška Zupančič

Potuj Kot Prostovoljec v Gambijo; foto: Urška Zupančič