MAJICE Z NAMENOM

Vsak zidak šteje,
vsaka malica rešuje,
vsak svinčnik pomeni,
vsak izlet razveseli.,
vsaka kapljica čiste vode zdravi,
vsak nasmeh obogati.

Pridruži se tudi ti.

Čista voda je ključna za zagotavljanje zdravega okolja in zdravja ljudi.

Veseli smo, da smo lansko leto s pomočjo botrov, prostovoljcev in donatorjev uspeli kupiti zemljo v nekoliko odročnem predelu Gambije. Vendar pa je to šele začetek zgodbe.

V začetku julija bodo na zemlji začela potekati gradbena dela, pri katerih bodo sodelovali mentorji in študentje Fakultete za arhitekturo iz Univerze v Ljubljani in študentje gambijskega GTTI inštituta. Vendar se, tako kot na vseh, tudi na naši poti občasno znajde kakšna ovira.

Po izdanemu naročilu za napeljavo elektrike in vodovoda, smo bili deležni slabe novice. Najbližji vodovod je od zemljišča oddaljen več kot 1 km, zato je najboljša in trenutno najcenejša možnost, da zagotovimo vodni vir na zemlji pred pričetkom gradnje, izkop vodnjaka. Brez dostopa do vode, bo začetek gradnje praktično nemogoč oziroma bi delo potekalo bistveno počasneje, saj bi morali vodo ročno zajemati iz vodnjaka in jo v vedrih nositi na gradbišče.

Vodnjak pa ne bo vir življenja samo za naše prostovoljce, sodelavce, otroke in odrasle, ki bodo del našega karierno-izobraževalnega centra, temveč tudi za vse sovaščane, ki bodo lahko do čiste pitne vode dostopali na našem dvorišču in ne več pri najbližjem vodovodu.

Zato nujno potrebujemo vašo pomoč.

Izgradnja vodnjaka in postavitev črpalke na solarne celice, zaščita vodnjaka in filter za vodo stanejo okvirno 13.000,00 €. Z velikim ponosom vam lahko sporočimo, da se sredstva že zbirajo. 4.500,00 € nam je poklonila šola iz Velike Britanije, 700,00 € so poklonili člani prvomajskega tabora iz svojega fonda donacij, za pomoč se je prav tako že odločilo nekaj botrov. Še vedno pa potrebujemo preostanek sredstev, ki nam bo omogočil postaviti temeljni kamen na poti do izgradnje karierno-izobraževalnega centra.

Prosimo vas torej, da našo zgodbo delite naprej in nam pomagate, da sredstva čim prej zberemo. Če se vam ni težko odreči večerji v restavraciji, masaži ali novim ležalnikom za teraso, pa lahko ta denar namenite za nekaj, kar bo olajšalo življenje celi vasi.

O poteku dela vas bomo redno obveščali. Poleg slovenskih študentov arhitekture, bodo v Gambiji tudi študentje novinarstva in fotografije, ki bodo skrbeli, da boste redno obveščeni o aktivnostih na lokacji. Gradbena dela naj bi se predvidoma pričela 3.7.2018.

Vsak euro šteje!

Že vnaprej hvala za vašo pomoč in podporo.
Trudili se bomo, da s skupnimi močmi dosežemo naš cilj v najkrajšem možnem času.

POMAGATE lahko tako, da:

1. NAROČITE MAJICO Z NAMENOM

MAJICE Z NAMENOM

Na voljo so:
– moške v beli, sivi in modri barvi
– ženske v beli, rumeni, rdeči in modri barvi 

Velikosti od S do XXL. 

Majice lahko naročite na info@zaotrokesveta.com

Priporočljiva cena za majico je 10€ ali več. 

2. DONIRATE

preko spletne plaforme s klikom TUKAJ, ki omogoča plačilo s pomočjo kreditnih in plačilnih kartic
ali z nakazilom na naš TRR račun.

Podatki za vašo donacijo:
DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Koda namena: CHAR
Namen: VODNJAK

Če si želite pomagati ljudem širše, prosimo za pomoč.

Vsaka vaša donacija pripomore k uresničevanju ciljev v pomoč otrokom, ženskam in moškim, ki nimajo možnosti za brezplačno izobraževanje. S centrom bodo prebivalci pridobili veščine, tehnična znanja, razvijali svoje talente ter s tem povečevali izkušnje na različnih področjih za lažjo zaposlitev. Namen društva so iskanja dolgoročnih rešitev za življenje, delo in rast gospodarstva tamkajšnjih prebivalcev.

Skupaj nam bo uspelo.
Začne se pri meni – začne se pri tebi!

Foto: Jana Šnuderl

Foto: Jana Šnuderl