MALICA ZA VSE OTROKE!

MEDNARODNI POLETNI TABOR

V torek bo minil 5. teden mednarodnega poletnega tabora. Pravijo, da se čas v Afriki ustavi, vendar nam v dobri družbi čas zelo hitro mineva! V nekoliko zmanjšani ekipi nadaljujemo s programom in čakamo na naslednje prostovoljce, ki se nam bodo še pridružili na poletnem taboru v Gambiji.

Vsi prostovoljci pred prihodom zbirajo sredstva za šolsko malico in šolski material, zato da lahko aktivnosti potekajo brez večjih težav in lačnih želodčkov. Prostovoljci so bili do sedaj zelo uspešni, saj smo do sedaj z zbranim denarjem vsak dan nahranili v povprečju 130 – 150 otrok!

Število otrok, ki obiskujejo poletni tabor, se lahko primerja s številom prisotnosti v šolskem letu, kar je velik napredek! Vrtec, v katerem poteka mednarodni poletni tabor, je lociran v Dippa Kundi. V tem revnem predelu živijo številne revne družine, ki se v življenju zaradi različnih vzrokov ne znajdejo najbolje. Zaradi tega, ker so se rodili v državi tretjega sveta pa imajo še bistveno manj možnosti, kot mi, ki smo se rodili v Sloveniji. Gambija ni socialna država in ljudje so v večini prepuščeni sami sebi ali pomoči dobrodelnih organizacij. Ne glede na to, da je “poletna šola” popolnoma brezplačna, smo morali vložiti veliko truda v informiranje staršev glede pomembnosti obiska in dodatnega izobraževanja. BREZPLAČEN OBROK NA DAN je močno vplival na prisotnost. S tem so nam ponovno dokazali, kako pomembno je, da otrokom omogočimo brezplačno šolanje in brezplačen obrok hrane na dan.

LAČEN OTROK SE NE MORE UČITI!

Če bi vam rekli, da otroci v Gambiji na ulicah umirajo zaradi lakote, bi se vam zlagali. Če pa bi vam rekli, da je pest riža edini dnevni obrok najbolj revnih ljudi v Gambiji, bi vas soočili z dejstvom. Lakota in podhranjenost sta vsakdanji problem revnih v Gambiji. Podhranjenost vpliva na fizični in duševni razvoj otrok in v kolikor ne bomo ukrepali, nam tudi vsa prizadevanja za izobraževanje ne bodo prinesla želenih rezultatov. Lakota ima lahko trajne posledice za otroke, ki so se rodili v državi. Klimatske razmere, poleg vseh drugih ovir, s katerimi se v Gambiji soočajo, le še dodatno otežujejo pridelovanje hrane za lastne potrebe.

KAKO LAHKO POMAGATE?
POSTANITE BOTER OTROKU V GAMBIJI!

Botrstvo je pravi način, da otrokom iz revnih družin zagotovimo stabilno in varno otroštvo, jim nudimo dostop do zdravstvenega varstva, kvalitetnega izobraževanja in redne prehrane. Mesečni znesek za botrstvo v Gambiji je 17€ na mesec, letna šolnina znaša cca 45€.

OMOGOČITE EN OBROK NA DAN OTROKOM IZ VRTCA MOBE-TA

Letni znesek za mesečno malico znaša 50€. Malico želimo omogočiti vsem otrokom v razredu, vsak dan, vsak mesec, zato je zelo pomembno, da vsak donator, ki se odloči za tovrstno pomoč, v celoti poravna letno šolsko malico, saj ne želimo, da bi bil kdo izmed otrok prikrajšan za kak dnevni obrok. Vaša donacija bo šla direktno v Gambijo, za otroke vrtca Mo Beta. Ves denar bomo namenili za hrano in pripravo slednje. VSAK otrok bo prejel malico in nič več ne bo takšnih, ki z žalostnimi očmi gledajo druge, kako jedo.

Če si želite sodelovati, nam pišite na info@zaotrokesveta.com

Malica za vse otroke!

Malica za vse otroke!