MALICE ZA VSE OTROKE

Danes, 13. julija 2020 se prične poletni tabor 2020. Občutki so mešani, saj smo zelo ponosni, da ne bomo prekinili naše poletne prakse, ki letos poteka že sedmo leto zapored, obenem pa žalostni, da se nam še vedno ne morejo pridružiti prijavljeni prostovoljci, ki jih tudi letos ni malo.

Prvi poletni tabor smo izvedli leta 2014 v sodelovanju z našim botrom in prostovoljcem, Amirjem Crnojevićem, študentk specialne pedagogike ter ostalih prostovoljcev, ki so naredili vse, da otroci še danes, 7 let kasneje, znajo zapeti pesmi, ki so se jih naučili na našem prvem poletnem taboru.

Glede na težke razmere v vasi, kjer bomo poleg vrtca, izvajali tudi programe za izobraževanje odraslih, smo se odločili, da tudi letos poskusimo z zbiranjem sredstev za malice za vse otroke, ki se bodo udeležili naših aktivnosti. Do sedaj smo zbrali dovolj sredstev, da en obrok na dan za vse otroke omogočimo za obdobje meseca in pol.

Podhranjenost je zelo razširjena v vasi. Lansko leto so na poletni tabor hodili otroci tudi iz sosednjih vasi, saj za marsikoga kos kruha s sadjem pomeni dodatni obrok, ki ga sicer ne bi imeli. Kot že veste v Gambiji ljudje ne umirajo od lakote, vendar je podhranjenost zelo razširjenja. Trenutna situacija, ki je močno prizadela tudi Gambijo, pa je revščino še poglobila.

5€ je dovolj za en obrok na dan za enega otroka.

V kolikor lahko prispevate za malico za enega otroka, bomo izredno veseli.

Vsak euro šteje!

Na naših socialnih omrežjih bomo objavljali fotografije in video posnetke iz poletnega tabora, šli bomo “v živo” neposredno iz vasi, tako, da boste lahko spremljali naše dejavnosti.

Podatki za nakazilo:
Društvo Za Otroke Sveta
SI56 2900 0005 0687 692
Koda namena: CHAR
Namen: MALICA POLETNI TABOR

Facebook: Za Otroke Sveta
Facebook: Potuj kot Prostovoljec

Hvala, ker vam je mar.

Bodite dobro in hvala za podporo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *