NOV TERMIN ZA POLETNI TABOR

V mesecu juliju se bo v Gambijo odpravilo 34 prostovoljcev iz Slovenije. Mesta so zasedena že kar nekaj časa. Skoraj vsak dan pa dobimo novo povpraševanje glede udeležbe na poletnem taboru. Zaradi izredno velikega zanimanja, smo se odločili razpisati dodatni termin za poletni tabor 2018. Iskreno nas zelo veseli, da je v Sloveniji vedno več takih, ki na svojem potovanju v Afriko želijo narediti nekaj koristnega hkrati pa se naučiti nekaj o novi kulturi, običajih, načinu življenja v zahodni Afriki in moralnih vrednotah ljudi, ki živijo v materialnem pomanjkanju.

V kolikor ideja o prostovoljnem delu v Afriki živi v vas že nekaj časa, je sedaj čas, da naredite korak naprej in se pridružite skupini. Vse informacije boste dobili v slovenskem jezku. Usposabljanja vodijo izkušeni slovenski prostovoljci, ki že več let delujejo na področju globalnega učenja, prostovoljstva in trajnostnega razvoja. Spremstvo, vodenje in mentorstvo poteka vse od priprav do vašega odhoda v domovino v sodelovanju z gambijskimi predstavniki organizacije, ki tam živijo, delajo in uspešno sodelujejo z lokalnimi ter humanitarnimi projekti že od leta 2011. Hkrati pa imajo veliko izkušenj z organizacijo in delom s prostovoljci iz celega sveta.

Delo na poletnem taboru poteka do približno 14.00 ure od ponedeljka do petka. Popoldnevi so namenjeni pripravam na naslednji dan, počitku, sprehodom po plaži, druženju z domačini, raziskovanju države ali učenju igranja na bobne, plesanja, kuhanja, plemenskih jezikov, itd. Vikende običajno preživljamo na podeželju, v oddaljenih vaseh, kjer so ljudje materialno izredno revni vendar bogati v srcu. Na reki občudujemo naravo in živali v naravnem okolju. V muzejih se seznanimo z bolečo zgodovino, ki so jo Afričanom povzročili Američani in Evropejci. Obiskujemo riževa polja, se sladkamo z mangom in se učimo kako težko je nositi polne vedre vode na glavi. 95% časa boste v času vašega bivanja in prostovoljnega dela preživeli z domačini. Z nami boste zelo redko srečali kakšnega belca. Obožujemo kraje, ki jih le redko obiščejo turisti.

Področja dela so različna. Lahko pomagate pri učenju, delate v kliničnem laboratoriju, lokalni kliniki ali porodnišnici, v domu za otroke, ki so ostali brez stašrev, otroke, ki so bili zlorabljeni in najstnice, ki so zagrešile različna kazniva dejanja in čakajo na sojenje, lahko rešujete želvja jajca in želve, sadite drevesa, čistite plažo, pomagati pri gradnji našega izobraževalnega centra, fotografirate in snemate, itd. Za vsakega najdemo primeren projekt, tako se lahko vsak počuti koristnega.

Študentje imate možnost sofinanciranja vendar morate POHITETI s prijavo, saj so sredstva omejena! Več o pogojih si preberite s klikom TUKAJ

Poletni tabor je primeren za vsakogar! Za dijake, študente, zaposlene, pare, družine, upokojence. Verjamemo, da vsak lahko naredi nekaj dobrega za drugega in hkrati za sebe.

Tabor bo trajal od 28.7. do 18.8. z možnostjo podaljšanja do 25.8 ali 1.9.2018.

Od 1.9. do 29.9.2018 je na voljo še nekaj prostih mest – skupina bo začela priprave v aprilu.

Za več info nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si
#bethechange #potovanjeznamenom #začneseprimeni #začnesepritebi#postaniprostovoljec

Foto: Milan Njenjić

Foto: Milan Njenjić