OBISK VAROVANCEV V GAMBIJI

BOTRSTVO GAMBIJA

Prostovoljke Natalija, Patricija in Sandra so spoznale družine in življenjske razmere v katerih živijo otroci katerim so botre. Sedaj pa uživajo v njihovi družbi in kvalitetno izkoristijo vsak trenutek, ki jim je dan, da so lahko skupaj. Za vse tri bodo to ostali nepozabni trenutki sreče, ljubezni in veselja. Če želite svoje varovance obiskati tudi vi, nas kontaktirajte na info@zaotrokesveta.com! Družine čakajo na vas!

Občutek, da nekomu nekaj daš, da nekomu pomagaš do boljšega življenja, do izobrazbe, ki v današnjem času odpira vrata v svet, je neprecenljiv. Večina od nas ima srečo, da ne živimo v pomanjkanju, se vsak dan zbudimo v svoji postelji, s streho nad glavo, medtem ko se nekje na drugem koncu sveta pišejo drugačne zgodbe. Zgodbe otrok za katere se ne ve kaj bo prinesel nov jutri in tistih izjemnih ljudi, ki so pripravljeni delati spremembe. Tudi zato, ker so nekoč bili sami v takšni situaciji.

Odpovem se nakupu majčke, kave in nardim pravo malo revolucijo, saj za ta denar nekdo lahko hodi v šolo, dobi malico in ima pokrito zavarovanje. Celotna stvar tukaj v Gambiji deluje na zelo lep in pošten način. Najbolj vseč mi je oseben stik z družinami. Denar, darila namenjena otrokom se osebno nesejo k družinam. Društvo je v stiku z njimi in tudi vsak, ki se odloči pomagat ima možnost komunikacije z njimi. Otroci tukaj so res potrebni pomoči tistih, katerim dane razmere to dopuščajo. Vsa hvaležnost, pogledi, dotiki, ki jih dobiš v zameno pa ostanejo spomin za vedno.

Novo šolsko leto je pred vrati in za nekatere bodo ta žal ostala zaprta.

Če bi želeli pomagat lahko postanete boter kateremu izmed otrok, mu zanetite iskrice v očeh in pokažate, da svet vendarle ni tako slab.
-Patricija Kragl, prostovoljka in botra

Otroke, ki potrebujejo pomoč najdete v albumu s klikom TUKAJ ali na naši FACEBOOK strani.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@zaotrokesveta.com.

PATTY