PIZZA SREDI AFRIKE?

Po našem mnenju boste o državi, ki jo boste obiskali, dobili največ informacij, če se boste prehranjevali z domačini. Na ta način boste poleg okušanja tradiconalnih jedi, spoznali kako poteka vsakdanjik domačinov, sistem po katerem deluje gospodinjstvo v marsikateri veliki družini v Gambiji, seznanili se boste koliko truda je vloženega v pripravo jedi brez štedilnika, hladilnika in pečice, kako gospodinje pomivajo posodo brez tekoče vode in pomivalnih strojev, kdaj in kje kupijo sestavine za pripravo okusnega kosila, itd.

V Gambiji boste našli moderne restavracije in pizzerije z evropsko in svetovno ponudbo hrane, ki so odgovor na povpraševanje turistov. Vendar ali si res želite jesti pizzo, dunajski zrezek, kitajske rezance ali kebab sredi Afrike?

Preko našega programa Potuj kot Prostovoljec nudimo možnost vsem prostovoljcem, da nasmejano deželo ob Atlantskem oceanu spoznajo skozi oči domačinov. Na ta način ne boste le prihranili denarja, vendar boste s seboj odnesli tudi največ lepih spominov.

Potrebjete idejo za afriško kosilo? S klikom TUKAJ boste našli recept za okusno jed z arašidovo omako.

Jana Šnuderl (JS Oblikovanje)