Po povratku

OBVEZNOSTI PO POVRATKU

Zelo bomo veseli povratnih informacij o samem potovanju in izkušnji z vaše strani, saj želimo naše delo še izboljšati, zato vas bomo prosili, da po koncu potovanja izpolnite kratko anketo.

 

 

Vsi, ki bi želeli prejeti certifikat in potrdilo o opravljenih urah, pa nam morate posredovati dnevnike prostovoljskega dela, po predlogi, ki vam jo bomo posredovali. Dnevnik mora biti napisan za vsak dan dela posebej, strnjeno in z navedbo števila opravljenih ur.

 

 

Vsi prostovoljci boste dodani na seznam donatorjev, vaša obveznost pa je, da donatorje, ki ste jih pridobili vi, seznanite z načinom in namenom porabe zbranih sredstev, kakor se boste dogovorili na sami lokaciji, ter da jim posredujete obvestila za donatorje, ki jih bomo pošiljali z naše strani.

 

 

OBVEZNOSTI ZA ŠTUDENTE IN DIJAKE

Vsi, ki se boste na prostovoljno delo odpravili  v okviru študijskega obiska ter zaprosili za študijska sredstva v okviru razpisa Javnega sklada, pa morate na naš elektronski naslov poslati naslednje zadeve:

  • dnevnik prostovoljskega dela,
  • 5 vaših fotografij, posnetih v času vašega bivanja v Gambiji,
  • vašo zgodbo (vtisi, izkušnje),
  • povratno informacijo preko spletne ankete.

Vso dokumentacijo je potrebno oddati najkasneje v 20 dneh po prihodu domov na e-mail naslov info@potujkotprostovoljec.si. Na podlagi poslane dokumentacije, vam bomo izdali certifikat in potrdilo o opravljenih urah. Ta dokument je obvezna priloga k poročilu za Javni sklad (za vse študente, ki boste prejeli študijska sredstva). Na Javni sklad morate nato poslati naše potrdilo (kopijo) in izpolnjeno poročilo po predlogi Javnega sklada.

ALI LAHKO POMAGAM TUDI PO KONCU POTOVANJA?

Konec vašega obiska v Gambiji  ne pomeni, da ne morete več pomagati in prostovoljno delati za otroke v Gambiji. Ravno nasprotno. Največ lahko naredite prav po prihodu domov, saj ste seznanjeni z razmerami v Gambiji, sami ste se prepričali,  v kakšnih življenjskih pogojih živijo otroci, videli ste kakšne so razmere v lokalnih šolah,  soočili ste se s stisko staršev, ki ne morejo plačevati stroškov za izobraževanje, opazili ste otroke, ki nimajo malice in otroke, ki skozi okna sramežljivo opazujejo svoje vrstnike pri pouku, ker se jim nimajo možnosti pridružiti, občutili ste ponos tistih otrok, ki imajo privilegij, da lahko hodijo v šolo.

 

 

Veliko je načinov, kako lahko ostanete vključeni v pomoč po koncu vašega obiska v Gambiji.

 

Nekaj predlogov:
– Organizirate potopisno predavanje in predstavite svoje izkušnje vašim prijateljem in širši množici ljudi.
– Pomagate iskati botre za otroke, ki ne morejo hoditi v šolo.
– Navdušite prijatelje, sodelavce in znance za potovanje z namenom.
– Pomagate pri organizaciji in izvedbi dobrodelnih dogodkov.