POCENI LETALSKE KARTE

Gambija ostaja ena najcenejših in najdosegljivejših držav v Afriki. Iz Slovenije imamo dobro letalsko povezavo iz Benetk via Barcelona do Banjula. Cene povratnih letov v jesenskih termini so že od 270€ iz Barcelone in od 438€ iz Benetk! Preverite datume, ki vam ustrezajo na www.vueling.com/en, izpolnite PRIJAVNICO in se nam pridružite v Gambiji!

Potovanje v Gambijo ponuja popotnikom povsem drugačno izkušnjo na potovanju. Preko lokalne organizacije boste doživeli državo skozi oči domačina, z njim boste delili svoje znanje, izkušnje in se ob tem prijetno družili.

Gambija je mirna, cenovno dosegljiva država v zahodni Afriki in na udobni letalski razdalji iz severne Evrope. To so lastnosti, zaradi katerih je ta bivša britanska kolonija že štiri desetletja zelo priljubljena zimska počitniška destinacija. Tropsko podnebje, živahna letovišča in prijazna atmosfera so dovolj, da se iskalci sonca tja vedno znova in radi vračajo.

Lahko se popolnoma vživite v pravo Zahodno Afriko in potujete v notranjost dežele, kjer boste odkrili slikovite vasice zgrajene iz blata, riževa polja, nasade palm, markete, kjer se lahko pogajate za Batik in afriška glasbila ter lokalne festivale, skratka odlična priložnost, da začutite utrip države, ko se njena energičnost in barvitost pokažeta v vsej svoji veličini.

Gambija veliko ponuja ljubiteljem narave, saj je uveljavljena lokacija za ornitologe (opazovalce ptic), njena največja naravna prednost, reka Gambija, pa postaja še posebej priljubljena med eko-turisti. Prav tako je zanimiva za raziskovanje zgodovine, saj njene znamenitosti obsegajo obdobja od pradavnine, do trgovine s sužnji in kasnejše kolonialne dobe. Čeprav so tradicije in starodavni običaji še vedno del vsakdana, mladi Gambijci združujejo staro s sodobnim in puščajo svoj pečat v tradicionalni glasbi in umetnosti.

Foto: Jana Šnuderl

Foto: Jana Šnuderl