Počitniški tabori za otroke

Delo poteka v karierno-izobraževalnem centru, ki se počasi razvija in pridobiva nove prostore za izvedbo raznoraznih poučevalnih aktivnosti. Center se nahaja v vasi Brufut, ki je približno pol ure oddaljena od največjega mesta in kjer se že občuti ločnica med razvitejšimi in revnejšimi predeli Gambije. Center v poletnem in popoldanskem času (po šoli oziroma v času počitnic) odpira svoja vrata vsem otrokom okoliških vasi, ki se želijo udeležiti raznih poučnih, zabavnih oziroma športnih aktivnosti. Večina otrok v vasi nima možnosti rednega šolanja, vendar so znanja zelo željni. Center bo za večino teh otrok edini stik z osnovami angleškega jezika, s poznavanjem številk, črk, z igračami in igrami, ki spodbujajo finomehanične sposobnosti. V centru se v dopoldanskem času odvijajo razni tečaji in pa predšolska vzgoja, v popoldanskem času pa v centru poteka individualna učna pomoč in popoldanske aktivnosti za otroke.

Aktivnosti, ki jih boste skupaj z ekipo prostovoljcev izvajali, so športne igre, družabne igre na prostem, igranje na glasbila, pojoče urice, spoznavanje s črkami in številkami ter osnovami angleškega jezika, skratka vse aktivnosti, ki jih je mogoče izvajati v centru z opremo in pripomočki, ki jih nudi. Pri tem je zaželena vaša iznajdljivost, prilagodljivost in izvirnost pri kreiranju novih aktivnosti, ki jih boste izvedli z otroki različnih starosti. Želja je, da se otroci medgeneracijsko povezujejo in izmenjujejo znanje, saj v domačem okolju na žalost večina otrok nima na voljo nikogar, ki bi imel zadostno znanje (npr. angleščine) ali čas, da bi znanje predajal naprej. Cilj je ustvariti prijetno atmosfero, v kateri boste uživali tako vi, kot tudi otroci. Poleg aktivnosti, ki jih boste izvajali vi skupaj s pomočjo lokalnega učitelja, pa boste organizirali tudi različne delavnice za otroke, pri izvedbi katerih vam bodo pomagali lokalni specialisti (tie and dye tehnika barvanja, tečaj bobnanja, plesni tečaj, kuharski tečaj, športni dan z DJ-jem, slikarski tečaj in še in še). Pogoj za izvedbo teh dejavnosti je aktivno zbiranje donacij za izvedbo taborov, s katerimi bomo omogočili zaslužek marsikateremu domačinu, ki nam bo pomagal pri izvedbi aktivnosti.

Pogoji: veselje do dela z otroki; samostojnost, iznajdljivost in potrpežljivost; zadovoljivo znanje angleškega jezika, zbiranje donacij (minimalno 250,00 eur) za nakup malice za otroke na taboru, izvedbo dodatnih aktivnosti v sklopu poletnih taborov in nadaljnje izgradnje izobraževalno-kariernega centra.