POLETNI TABOR 2016

PRIPRAVE NA MEDNARODNI POLETNI TABOR V GAMBIJI 2016

Ekipa ambicioznih, kreativnih in energičnih prostovoljcev bo kmalu po novem letu začela z intenzivno pripravo na poletni tabor v Gambiji, ki bo potekal od 04.07. do 29.07.2016! Poleg obveznih usposabljanj, smo se odločili ustanoviti delovno skupino, ki bo pripomogla k boljšemu rezultatu na licu mesta! Usposabljanja so obvezni element v pripravah! Vsak prostovoljec se mora intenzivno udeležiti usposabljanj, ki jih bodo vodili prostovoljci, ki so v Gambiji že bili in izkušeni sodelavci, ki že vrsto let delujejo v mednarodnem okolju.

Mednarodni poletni tabor v Gambiji bo potekal že tretje leto. Program bo potekal po novem učnem načrtu, ki ga bomo skupaj s prostovoljci pripravili na delovni skupini.

Poletni tabor je namenjen vsem otrokom do starosti 12 let, ki se na poletni tabor pravočasno prijavijo. Omogočiti jim želimo, da na našem mednarodnem taboru v ustvarjalnem vzdušju vodenih aktivnosti v majhnih skupinah sproščeno preko igre pridobijo znanje, ki ga bodo še kako potrebovali za življenje in nadaljnje šolanje, premagajo strah in nadgradijo komunikacijo v angleškem jeziku, likovno ustvarjajo, se glasbeno izobražujejo in športno udejstvujejo.

Strokovna izobrazba ni pogoj. Na tabore vabimo VSE, ki si želijo otrokom podati znanje in se hkrati tudi nekaj naučiti. Želimo si, da bi se nam pridružili vsi tisti, ki obožujejo delo z otroki.

Vse stroške potovanja in nastanitve si krijete sami. V kolikor izpolnjujete pogoje, pa si lahko za študijski obisk pridobite sredstva iz naslova javnega razpisa Republike Slovenije. Več informacij o pogojih za pretekli razpis za študijski obisk tujine boste našli s klikom TUKAJ. Kmalu pričakujemo nov razpis, ki bo pokrival datume za poletni tabor. V preteklosti so prijavljeni študenti prejeli sredstva za študijski obisk Gambije.

Za izvedbo podeljevanja brezplačnih šolskih malic vsem otrokom, ki se bodo udeležili poletnega tabora, potrebujemo pomoč donatorjev in prostovoljcev. V kolikor ne bomo zbrali dovolj sredstev, šolskih malic otrokom ne bomo mogli omogočiti.

V naši organizaciji boste deležni stalnega informiranja, učenja, svetovanja, nadzora in pomoči. Ne samo, da boste pridobili nove izkušnje s prostovoljnim delom, ampak boste/bomo vplivali tudi na vašo osebno rast, pozitivno razmišljanje, osebne dosežke, itd.

Za vprašanja nam pišite na ursa@zaotrokesveta.com.

V kolikor si želite pridružiti ekipi na POLETNEM TABORU 2016, pišite na ursa@zaotrokesveta.com!

Poletni tabor 2014

Mednarodni poletni tabor 2014