POLETNI TABORI

Vse, ki ne želite potovati sami, vabimo, da se pridružite skupini prostovoljcev, ki se v Gambijo odpravljajo vsako leto na prostovoljno delo in raziskovanje države na prav poseben način.

Na tovrstnem potovanju imate možnost ponuditi svoje znanje in izkušnje novim generacijam otrok v Afriki ali pa enostavno z njimi preživeti nekaj nepozabnih trenutkov, ki vam bodo za vedno ostali v spominu in srcu. Potovanje je primerno za vsakogar, ki želi na potovanju povsem drugačno izkušnjo, ne samo, da vidi državo kot turist ampak tudi, da na svojem potovanju čas preživi z domačini, z njimi deli svoje znanje in izkušnje ter se pri tem prijetno zabava. Navsezadnje so ljudje in otroci tisti, ki se vam bodo vtisnili najglobje v spomin.

Za manjše skupineje potovanje in prostovoljno delo enkraten način za oblikovanje prijateljstva poleg vseh drugih bogatih izkušenj, ki se dotaknejo skupine in vsakega posameznika. Posamezniki se s skupnimi ali različnimi interesi združijo v  skupine z enakimi cilji, s katerimi se odpravijo na potovanje z namenom.

Potovanje je enostavno tudi odlična priložnost za pridobivanje novih prijateljev in poznanstev med lokalnim prebivalstvom in drugimi prostovoljci iz celega sveta. Ob spoznavanju kulturnih običajev, kulinarike, glasbe, lokalnega jezika so popotniki bogatejši za doživetje, za izkušnje in dodatno znanje, ki jim ga ne more vzeti nihče.

Vsako leto v Gambiji v času šolskih poletnih počitnic organiziramo mednarodni poletni tabor, ki je namenjen vsem otrokom, ki se pravočasno prijavijo in prihajajo iz revnih družin. Omogočiti jim želimo, da na našem mednarodnem taboru v ustvarjalnem vzdušju vodenih aktivnosti v majhnih skupinah sproščeno preko igre pridobijo znanje, ki ga bodo še kako potrebovali za življenje in nadaljnje šolanje, premagajo strah in nadgradijo komunikacijo v angleškem jeziku, likovno ustvarjajo, se glasbeno izobražujejo in športno udejstvujejo. Za vse otroke je poletni tabor brezplačen. S pomočjo prostovoljcev se trudimo, da za njih organiziramo tudi brezplačni obrok hrane, saj se je v preteklosti pokazalo kot najboljša motivacija za obisk poletne šole.

Strokovna izobrazba ni pogoj. Na tabore vabimo VSE, ki si želijo otrokom podati znanje in se hkrati tudi nekaj naučiti. Želimo si, da bi se nam pridružili vsi tisti, ki obožujejo delo z otroki.

Vse stroške potovanja in nastanitve si krijete sami. V kolikor izpolnjujete pogoje, pa si lahko za študijski obisk pridobite sredstva iz naslova javnega razpisa Republike Slovenije.

Poletni tabor 2014 Potuj kot Prostovoljec Afrika

POLETNI TABOR 2014

POLETNI TABOR 2015

tabor poletni tabor

POLETNI TABOR 2016

POLETNI TABOR 2017

poletni tabor 2018 poletni tabor afrika

 POLETNI TABOR 2018

POLETNI TABOR 2019