POMAH V LITVO

V letu 2013 smo lokalni vrtec Mo Beta v Gambiji vključili v mednarodni projekt Say Hello to the World // Pomahajmo v svet, ki je nastal v okviru FINI Zavoda iz Radeč. Cilj projekta “Pomahajmo v svet” je, da se otroci v vrtcih in šolah s celega sveta med seboj povezujejo preko video klica, oziroma omrežja, kjer se lahko vidijo in s pomočjo “stotih jezikov”, ki jih zmorejo le oni, komunicirajo med seboj.

Projekt temelji na zavedanju lastne identitete, spoznavanju Slovenije in drugih kultur ter civilizacij, skrbi za socialno pravičnost, spodbujanju interakcij med otroki in razvoju socialnih veščin. Izkušnje in znanje, ki jih bodo mali in veliki v projektu “Pomahajmo v svet” pridobili naj bi jih vodile k razumevanju, razumevanje pa k sprejemanju. FINI Zavod Radeče je s svojim projektom prejel Srebrno priznanje za inovacijo 2012 ter 1. mesto v sklopu Mladi na razpisu Inatri. Na omenjene nagrade so izredno ponosni, saj jim predstavljajo novo motivacijo za prihodnje delo, hkrati pa je to potrditev, da »mahajo« v pravo smer.

V sredo smo pomahali vrtcu iz Litve, se predstavili in zapeli pesmico. Veselimo se novih srečanj in komaj že čakamo, da spoznamo tudi naše prijatelje iz vrtca v Sloveniji.

Hvala naši prostovoljki Jasmini Kozinc, ki nam je pomagala pri izvedbi prvega klica!

say hello to the world