“POMAHALI” SMO V VRTEC RADEČE

V petek 27. 6. 2014 smo še zadnjič v tem šolskem letu pomahali našim prijateljem iz vrtca Radeče. Preko video aplikacije Zavoda FINI iz Radeč, ki omogoča povezovanje otrok po vsem svetu, smo skupaj ponovno preživeli nekaj nepozabnih trenutkov. Internetna povezava nam tokrat ni delala težav in tudi elektriko smo imeli ves čas javljanja, kar je še polepšalo občutke.

Otrokom iz Slovenije smo zapeli gambijsko himno in pesmico o Gambiji v lokalnem wolof jeziku, predstavili smo jim barve gambijske države in njihov pomen, zapeli slovensko pesmico “Abraham ‘ma sedem sinov” ter jim pokazali veliko slovensko zastavo, ki visi v našem vrtcu v Gambiji.

Otroci iz Slovenije so nam zapeli slovensko himno, nam predstavili njihov kraj, Radeče in skupaj z nami zapeli slovensko pesmico. Vprašali so nas po vremenu, saj smo med javljanjem premagovali vročino s pahljačami. Zelo, zelo vroče je te dni pri nas v Gambiji! Vsak dan namerimo preko 40 stopinj celzija.

Za konec smo skupaj v angleščini zapeli še pesmico “Če si srečen”, si pomahali in si pošiljali poljubčke. Tokratno slovo je bilo kar žalostno.

Prihodnje leto bomo spoznali nove prijatelje. Iz katere države prihajajo naši novi prijatelji, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Komaj že čakamo.

VRTCI

Vsi vrtci, ki želite sodelovati v projektu, lahko izpolnite prijavnico na njihovi spletni strani.

STARŠI

Če želite, da tudi vaš otrok sodeluje v mednarodnem projektu “Pomahajmo v svet”, ga predstavite vzgojiteljici ali stopite v kontakt s FINI Zavodom. Potrudili se bodo, da bo tudi vaš vrtec naslednje šolsko leto pomahal v svet.

Za več inormacij o mednarodnem projektu Say Hello to the World // Pomahajmo v svet, si oglejte njihovo spletno stran s klikom TUKAJ.

say hello to the world