PREDSTAVITEV V VAŠEM KRAJU!

Potuj Kot Prostovoljec je program, ki omogoča popotnikom povsem drugačno izkušnjo na potovanju. Ne samo, da vidijo državo ampak, da na svojem potovanju z domačini delijo svoje znanje, izkušnje in se pri tem prijetno družijo. Gambija nima veliko turističnih znamenitosti, ima pa krasne ljudi, sonce, morje in živali. Ines Verbič in Petra Novak sta se pred kratkim vrnili iz Gambije, kjer sta prostovoljno delali mesec dni in pol. Prvič sta delali v lokalni šoli v Afriki in to izkušnjo bi radi delili z vami!

Poleg vrtca in dela v njem, sta doživeli državo skozi oči domačina, se udeležili tradicionalne poroke, preizkusili vožnjo z lokalnim čolnom, obiskali obalni in notranji del Gambije, vasi in preživeli ogromno časa z domačini. Naučili sta se igrati znano lokalno igro, s katero si trgovci popestrijo popoldneve. Obiskali sta park z opicami, krokodilji bazen, lokalne tržnice,… Skratka na potovanju se je zgodilo marsikaj zanimivega in to bi radi delili z drugimi.

Od njunega prihoda v domovino, imata tistoč in eno idejo kako pomagati otrokom v Gambiji. Ena izmed idej, kjer lahko pomagate tudi vi, je organizacija POTOPISNEGA PREDAVANJA v vašem kraju! Vsakakršna pomoč bi bila dobrodošla, in radi bi, da ljudje vidijo da lahko uživajo tudi med tem ko pomagajo. Društvo ljudem omogoča tako delo, kot tudi spoznavanje države in načina življenja, tako da imajo definitivno vsi nekaj od tega.

Če bi želeli, da vam predstavita kako sta doživeli Afriko in prostovoljno delo v vrtcu, nam pošljite e-mail na event@zaotrokesveta.com!

Foto: Jana Šnuderl

Foto: Jana Šnuderl