PRIJAVI SE

Čestitamo za vašo odločitev!

 

Pripravljeni ste, da se odpravite na prostovoljno delo ali študijski obisk v zahodno Afriko! Pred odhodom morate urediti še nekaj malenkosti.

 

Prvi korak pa je, da izpolnite prijavnico.

Po prejetju prijavnice, se bomo dogovorili za spoznavni sestanek na katerem vam bomo bolj podrobno predstavili način našega delovanja in cilje, ki jih želimo doseči skupaj s prostovoljci. Naše glavne zahteve so, da z dejanji in odločitvami vplivamo na dolgoročne rešitve za otroke in odrasle v Gambiji. Zato bomo z vsakim bodočim prostovoljcem opravili osebni razgovor, saj se preveč pogosto pojavlja, da se prostovoljci ne zavedajo škode, ki jo povzročajo s kratkoročnimi rešitvami o katerih se odločajo na podlagi nekaj dnevnega poznavanja Gambije. Mi strmimo k dolgoročnim rešitvam in idejam o tem kako dejansko spremeniti življenja posameznikov danes in v prihodnosti. Kratkoročne rešitve potiskajo domačine v apatičnost in njihova pričakovanja glede finančne pomoči so vedno večja. Situacija pa se ne spremeni. S pomočjo prostovoljcev lahko naredimo veliko koristnega pod pogojem, da imamo skupne cilje, želje in strategije.

Ko ugotovimo ali so naša in vaša pričakovanja, namen prostovoljstva v Gambij in cilji enaki, vam lahko potrdimo udeležbo oziroma imate vi čas, da se odločite, da se boste odpravili v Afriko preko druge organizacije. Prav tako želimo pri tem poudariti, da nismo turistična agencija in ne podpiramo dopustniških aktivnosti (pretirano pitje alkohola, ponočevanje, prehranjevanje v restavracijah, ki so v lasti bogatih tujcev,…). Naš namen je pomagati “malim” trgovcem, skritim točkam Gambije, odročnim vasem in pomembnim lokacijam po vsej Gambiji, kamor zaide bistveno manj tujcev in turistov.  Trajnostni razvoj na individualni, lokalni in državni ravni je naš najpomembnejši cilj.

SE VIDIMO V AFRIKI!