1. šolska malica za otroke iz Mo Bete

Danes 24.02.2014 smo se odločili, da otrokom iz vrtca Mo Beta pripravimo topel obrok. Večkrat se zgodi, da otroci, ki prihajajo iz najrevnejših družin, s seboj nimajo malice in tako v času bivanja v vrtcu ne zaužijejo nič.

Zjutraj smo nakupili zelenjavo, začimbe, riž in ribe ter les za pripravo ognja. Kuhanja so se lotile lokalne vzgojiteljice, saj so mojstrice v pripravi tradicionalne gambijske jedi. Veselja niso mogle skriti, zato so ob rižu kar zaplesale in zapele. Ena od vzgojiteljic je naglas molila ob hrani.
Ko je bila hrana pripravljena, smo kosilo za najmlajše razdelili na krožnike, za starejše pa v večjo posodo, saj so vajeni jesti skupaj iz ene posode.

Navdušenje otrok je bilo neizmerno. Vpili so in skakali, da smo jih komaj posedli. Ko so vsi prejeli svojo porcijo riža z omako, so se umirili in v miru pojedli. Zahvaljevali so se za hrano in jo zelo pohvalili. Pojedli so vse, na krožnikih ni ostalo popolnoma nič.

S polnimi želodci smo polni energije nadaljevali s petjem, plesom in raznimi aktivnostmi.

Želimo si, da bi otrokom lahko nudili en obrok hrane na dan, vsak dan. Malica za enega otroka na mesec stane 5 EUR. Če nam lahko pri tem pomagate, nas kontaktirajte.

Vabimo vas, da si ogledate album slik na naši facebook strani.

Ramatoulie