ZA DRUŽINE

Vzgoja otrok je ena od najljubših, a hkrati najtežja naloga, ki jo ima vsak starš. Menimo, da je pri vzgoji najbolj pomembno to, da smo dober zgled otrokom. Ne, da naši otroci samo poslušajo naše nasvete, ampak, da vidijo tudi naša dejanja!

Potovanje v eno najrevnejših držav v Afriki z otrokom, je zagotovo nepozabna izkušnja. Ker pa ne gre za običajno potovanje, kjer z otroki uživamo v all inclusive hotelu s 5*, ampak namesto tega prostovoljno delamo v lokalni šoli, zagotovo postane ta izkušnja neprecenljiva!

Če želimo, da naši otroci postanejo ljudje s srcem, pogumom, sočutjem, solidarnostjo in toleranco, morajo potovati v države, kjer se otroci rodijo nepismenim staršem, v vrtcih in šolah otroci ne dobijo šolske malice, je za izobrazbo potrebno plačati, imajo otroci edino eno željo in ta je, da lahko skupaj z vrstniki hodijo v šolo, imajo nekateri otroci in odrasli le en obrok na dan, morajo v oddaljeno šolo hoditi peš, otroci ne poznajo video igric, računalnikov, pametnih telefonov, itd.

Za vse družine, je Potuj kot Prostovoljec odlična priložnost, da skupaj pristopijo k programu dobrodelnosti. Starši so zaposleni bolj, kot kadarkoli prej. Otroci v današnjem času imajo neskončne potrebe in manj priložnosti za kvalitetno preživljanje časa s starši. Kombinacija dobrodelnosti in počitnic je odlična ideja, preprosto zato, ker to pomeni skupno delo, zabavo, druženje, sklepanje novih prijateljstev in učenje za vso družino. Je pa tudi dober razlog za dobrodelnost in dobra dejanja. Biti dobrodelen je enostavno, preprosto in zabavno.

Starši vedno bolj vključujejo v tovrstna potovanja tudi otroke, da se že v mladih letih naučijo solidarnosti, spoštovanja do drugih, medsebojne pomoči in pravične delitve materialnih dobrin. Ne glede na starost otrok nikoli ni prepozno, da jih naučimo, kako se nekaterih stvari ne da kupiti z denarjem in da nas solidarnost bogati na drugačen način.

Več o tem kako poteka program Potuj Kot Prostovoljec, si preberite s klikom TUKAJ.

Klavdija & Izabela Verce